Üniversite öğrencilerinden teröre karşı ortak açıklama

Üniversite öğrencilerinden teröre karşı ortak açıklama

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani...

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul Gençlik Kolları, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin üniversite temsilcileri, teröre karşı ortak açıklama yaptı.

Beyazıt Meydanı'nda "Üniversitelerde terörist istemiyoruz" yazılı pankart taşıyan öğrenciler, Türk bayrağı açtı.

"Vatansever Üniversitelilerden Teröre Karşı Ortak Bildiri" başlıklı açıklamayı, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Erdi Çapar okudu.

Çapar, Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin'in teröristlerden temizlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'nun elde ettiği zaferi kutlamak amacıyla 19 Mart günü öğle saatlerinde vatansever Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kampüslerinde lokum dağıtmak istediler. Ancak bir grup terörist tarafından sözlü ve fiziki müdahaleye maruz kaldılar. Bilinmelidir ki; Türkiye gençliği, ordusunun nice vatan evladını şehit vererek sahada elde ettiği zaferleri, üniversitelerde müdafaa etmekten bir an dahi geri durmayacaktır.

Bizler vatansever öğrenciler olarak üniversitelerin teröristlerden temizlenmesini ve bir daha böyle olayların yaşanmamasını istiyoruz. Ancak bunun için üniversite yönetimleri başta olmak üzere herkesin cesur olması ve elini taşın altına koyması gerekiyor. Bizler de üniversiteler teröristlerden temizleninceye kadar vatansever öğrenciler olarak üniversitelerde nöbet tutacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz."

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen askerleri rahmet ve minnetle andıklarını kaydeden Çapar, Boğaziçi Üniversitesi'nde saldırıya maruz kalan öğrencilerin yanında olacaklarını belirtti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından vatandaşlara lokum ikram etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :