Üniversite öğrencilerinden anlamlı destek

Üniversite öğrencilerinden anlamlı destek

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencileri, fakültede her yıl kutlanan "İnek Bayramı"nda sattıkları ürünlerden elde ettikleri geliri Mehmetçik Vakfı ve lösemili çocuklara bağışladı- Öğrencilerden Biçer:- "Bu parayı arkadaşlar

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencileri, fakültenin geleneksel "İnek Bayramı"nda sattıkları ürünlerden elde ettikleri geliri, TSK Mehmetçik Vakfı ve lösemili çocuklara bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan "İnek Bayramı"nda sattıkları tişört ve anahtarlık gibi ürünlerden elde ettikleri gelir ile arkadaşları ve hocalarından topladıkları bağışları faydalı bir iş için kullanmaya karar veren öğrenciler, paranın bin lirasını TSK Mehmetçik Vakfı, 750 lirasını ise Lösemili Çocuklar Vakfına (LÖSEV) bağışladı.

"İnek Bayramı"nda Maliye Bölümünün organizasyonundan sorumlu ekipte yer alan öğrenci Celal Gürol Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen "İnek Bayramı"nda son sınıf öğrencileri olarak ellerini taşın altına koymak istediklerini dile getirerek, "Tişört, anahtarlık satarak, arkadaşlardan, hocalardan para toplayarak, bu işi finanse ettik. Bu finansmandan elimizde bir miktar para kaldı. Bu parayı da arkadaşlar arasında 'ne yapalım' diye düşünürken TSK Mehmetçik Vakfına ve LÖSEV'e bağışlama kararı aldık." dedi.

- "Bu şehitler, 'biz bu okullarda okuyabilelim' diye veriliyor"

Türkiye'de terörle mücadele kapsamında şehitler verildiğine dikkati çeken Biçer, "Bu şehitler, 'biz bu okullarda okuyabilelim' diye veriliyor. Hem mezuniyetimizi onlara atfetmek hem de onların ailelerinin acılarını az da olsa dindirebilmek için böyle bir şeye kalkıştık. Hasılat kalınca güzel şeylere yatıralım dedik." diye konuştu.

Bağışta bulunmaya karar verdiklerinde bu kadar gelir elde etmeyi beklemediklerini kaydeden Biçer, bu bağışların "İnek Bayramı" kapsamında geleneksel hale getirilmesini diledi.

Okuldaki bazı kesimlerden TSK Mehmetçik Vakfına bağışta bulundukları için eleştiri aldıklarını belirten Biçer, "Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü öğrencileri olarak bir dahaki senelerde gelecek olan arkadaşlara da tavsiyemiz biz bu okulda vatanını seven, milletini seven öğrenciler olarak daha fazlayız, korkmasınlar. Bu okulu bitirdik, devletimize, milletimize, vatanımıza inşallah hizmet edeceğiz. Vatan, millet sevgisi Cebeci kampüsünde her zaman en yukarıda." ifadelerini kullandı.

Biçer, genç yaşlarda lösemi hastalığına yakalanan çocukların maddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını ve bunun için farkındalık oluşturmak istediklerini de söyledi.

Lösemili çocukların da ülkenin geleceği olduğunu vurgulayan Biçer, "Geleceğimiz olan onlara da bir miktar yardım yapmak istedik. Hastane ve ilaç sıkıntıları var. Maddi imkanı olmayan lösemili hastalarımız var. Onlar için de belirli bir miktar ayırmayı uygun gördük." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :