Üniversite öğrencileri kadına şiddete karşı kamera karşısında

Üniversite öğrencileri kadına şiddete karşı kamera karşısında

Siirt Üniversitesi öğrencileri, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezince çekilen kadına yönelik şiddetin konu edildiği filmde rol aldı- Öğrencilerden Balcı:- "Burada canlandırdığımız tiplemeleri dünyada milyonlarca kadın yaşıyor. Kadına şiddete ha

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi öğrencileri kadına yönelik şiddete karşı hazırlanan film için kamera karşısına geçti.

Siirt Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına şiddete dikkat çekilmesi amacıyla öğretim görevlileri ve öğrencilerin desteğiyle kısa film hazırlanıyor.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu konferans salonunda bir araya gelen üniversitenin farklı bölümlerinden öğrenciler, rol aldıkları kısa filmle kadına yönelik şiddete karşı toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Filmin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde TÜRGEV konferans salonunda gösterime sunulması planlanıyor.

Filmde rol alan, Sınıf Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Esra Balcı, AA muhabirine, kadınlara yönelik şiddete dikkati çekmek için arkadaşlarıyla bu filmde bir araya geldiklerini söyledi.

"Burada canlandırdığımız tiplemeleri dünyada milyonlarca kadın yaşıyor. Kadına şiddete hayır diyoruz." ifadesini kullanan Balcı, bunu kamera karşısına geçerek göstermek istediklerini belirtti.

Araştırma görevlisi Erkan Işıktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel film hazırladıklarını aktardı.

Şiddete karşı toplumu bilinçlendirmek istediklerini dile getiren Işıktaş, "Projemizin ana sloganı, 'Hiçbir neden kadına şiddet için bahane olamaz'. Toplumda kıskançlıktan, ekonomik zorluklardan ve bunun gibi çeşitli nedenlerden kaynaklı şiddete maruz kalan kadınlar var. Kadınları bu durumdan kurtarmak lazım. Umarım çalışmamız amacına ulaşır." diye konuştu.

Siirt Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Esra Ömür de, 8 Mart'ta kadına şiddete "hayır" demeyi planladıklarını anlatarak, "Amacımıza ulaşabilirsek ne mutlu bize." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :