Üniversite öğrencileri için Osmanlıca yarışması

Üniversite öğrencileri için Osmanlıca yarışması

KYK ile Hayrat Vakfının iş birliğinde KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Osmanlıca yarışmasına başvurular başladı

ANKARA (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan kalan üniversite öğrencilerine yönelik Osmanlıca yarışması düzenlenecek.

KYK'den yapılan açıklamaya göre Hayrat Vakfının iş birliği ile düzenlenen yarışmanın başvuruları başladı.

KYK, 623 yıl hüküm süren Osmanlı devletinin tarihi ve kültürel mirasını genç kuşaklara aktarabilmek için yurtlarda birçok dilin yanı sıra Osmanlı Türkçesi kursları düzenliyor.

Bu kapsamda, 2013'ten beri düzenlenen kurslarda 30 bin 17 üniversiteli genç Osmanlı Türkçesi öğrendi. Bu yıl da 4 bin 934 öğrencinin devam ettiği kurslarda öğrenciler, milli kültürün temelini oluşturan eserleri okuyacak ve anlayacak seviyeye geldi.

- Kudüs ve Balkanlar gezisine kurasız katılma hakkı

KYK'nin, Osmanlı Türkçesi öğrenen gençleri ödüllendirmek için ülke genelinde düzenlediği yarışmaya 16 Mart'a kadar yurt müdürlüklerine başvuru yapılabilecek.

Başvurunun ardından yarışmaya katılacak tüm öğrencilere 24 saat Osmanlı Türkçesi kursu verilecek. Yarışmanın yarı finali 21 Nisan'da öğrencilerin başvuru yaptıkları ilde, Türkiye finali ise 9 Mayıs'ta Ankara'da gerçekleştirilecek.

Yarışmanın Türkiye finalinde ilk 5'e giren öğrencilere Kudüs ve Balkanlar gezisine kurasız katılma hakkı, yarı finalde ilk 3'e giren öğrencilere ise bir yıllık Osmanlıca Dergisi aboneliği hediye edilecek. Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin ve üçüncüye 3 bin lira para ödülü verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :