Üniversite hastaneleri zarar ediyor: BAKANLIK OLAYA EL KOYDU!

Üniversite hastaneleri zarar ediyor: BAKANLIK OLAYA EL KOYDU!

Üniversite hastanelerinin ekonomi alanında iyi yönetilememesi sonrasında gözler bakanlığa çevrildi. Edinilen bilgilere göre üniversite hastanelerinin yönetim kısmı Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi için çalışmalara devam ediliyor.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin medikal firmalara 250 milyon TL'lik borcu nedeniyle faaliyetlerini durdurma noktasına geldiğinin ortaya çıkmasının ardından İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri'nin de borç batağında olması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, bu iki tıp fakültesinin medikal firmalara toplamda 600 milyon TL'ye yakın borcu var ve borçlar da 4 yıl gecikmeli ödeniyor. Bu borçlar bakanlığı yeni bir çalışma yapmaya iterken konunun önümüzdeki günlerde Meclis'e taşınması bekleniyor.

Üniversite hastanelerinin başhekimlik yani yönetim kısmının Sağlık Bakanlığı'na devredilerek mali sıkıntıların giderilmesi çalışması başlatıldı. Çalışma sonrasında dekanlıklar üniversite bünyesinde olacak yönetim kısmı yani başhekimlik ise Sağlık Bakanlığı'na devredilecek. Konu şu anda çalışma aşamasında hazırlanırken önümüzdeki günlerde meclise gelmesi bekleniyor. Konya'da ise bu çalışmanın hızlandırıldığı önümüzdeki günlerde rektörlerin bir araya gelerek konuyu masaya yatıracakları öğrenildi.