UNICEF’in 70. kuruluş yıl dönümü galası

UNICEF’in 70. kuruluş yıl dönümü galası

UNICEF Türkiye Temsilcisi Duamelle: - "Bugün milyonlarca çocuk kolayca önlenebilecek hastalıklardan dolayı hayatını kaybetmektedir"

ANKARA (AA) - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, milyonlarca çocuğun kolayca önlenebilecek hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

UNICEF’in 70. kuruluş yıl dönümü galası Şinasi Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan’ın yaptığı galaya, UNICEF Türkiye Temsilcisi Duamelle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur ile bir çok ülkenin büyükelçisi ve davetliler katıldı.

Duamelle, yaptığı açılış konuşmasında, Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne değinerek, çocukların etnik kökeni, cinsiyeti ve dini inanışına bakılmaksızın bu sözleşmenin geçerli olduğunu söyledi.

Bugün milyonlarca çocuğun kolayca önlenebilecek hastalıklardan dolayı hayatını kaybettiğine işaret eden Duamelle, "Bunun sebepleri çok temel ilaçlara, temiz suya, düzenli beslenmeye erişimlerinin olmaması veya silahlı çatışmaların ortasında kalmış olmalarından kaynaklanmaktadır. Özellikle kız çocukları şiddet ve istismara uğruyor. Her çocuğun çocukluğunu yaşama hakkı vardır." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Genel Müdürü Ahmet Okur da UNICEF denildiğinde çocuk haklarının akla geldiğini ve Bakanlıkları açısından UNICEF'in özel bir yeri olduğunu vurguladı. UNICEF ile güzel çalışmalara imza attıklarını dile getiren Okur, Türkiye'de birlikte yaptıkları çalışmaların örnek gösterildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından çocuklardan oluşan dans toplulukları gösteri yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :