UNICEF Genel Direktörü Fore Lübnan'da

UNICEF Genel Direktörü Fore Lübnan'da

Lübnan Cumhurbaşkanı Avn:"Uluslararası toplumu, Lübnan'daki mültecilerin yüküne ortak olmaya çağırıyorum"

BEYRUT (AA) - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, uluslararası topluma, Lübnan'daki mültecilerin yükünü taşımaya ortak olmaları çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Avn, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Genel Direktörü Henrietta Fore'u Başkent Beyrut'taki Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Kabulde açıklamalarda bulunan Avn, UNICEF Genel Direktörü Fore'u, ülkedeki Suriyeli mültecilerin sıkıntılarını azaltmak için onların davalarına önem vermeye çağırdı.

Mültecilerin Suriye'deki güvenli bölgelere kademeli olarak dönmelerini kolaylaştırmak için çalışılmasını isteyen Avn, olayların başladığı 2011 yılından beri Lübnan'da dünyaya gelen çocukların sağlık, sosyal ve eğitim yönünden zor şartlar altında yaşadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Avn, "Uluslararası toplumu, Lübnan'daki mültecilerin yüküne ortak olmaya çağırıyorum." dedi.

Fore da UNICEF'in, Suriyeli mültecileri ülkede ağırlamasından ve bakımını üstlenmesinden dolayı her daim Lübnan'ın güçlü sesi ve destekçisi, haklarının savunucusu olacağını belirtti.

Lübnan'ın bu misafirperverliğinin uluslararası desteği hak ettiğini ve bunun Brüksel Konferansı'nda vurgulanacağını ifade eden Fore, Lübnan hükümetiyle iş birliğinin devam etmesi, Lübnanlı gençlere iş imkanı sağlanması ve sağlık bakımının etkinleştirilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Lisa Ebu Halid, 27 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Lübnan'da kayıtlı Suriyeli mültecilerin sayısının 997 bin 905'e gerilediğini söylemişti.

Lübnan'da 2011'den bu yana yaklaşık 49 bin Suriyeli mültecinin BM'nin yerleştirme programına dahil olduğunu ve bu kapsamda ABD, İsveç ve Fransa gibi ülkelere gittiğini söyleyen Ebu Halid, binlerce Suriyelinin de resmi veya kaçak yollarla diğer ülkelere geçtiğini, bu nedenle Lübnan'daki sayının azaldığını vurgulamıştı.

Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin büyük kısmı Beka Vadisi olarak adlandırılan bölgede kendi imkanları ile kurdukları çadırlarda yaşıyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :