ÜNİAR'ın Akademik Performans Raporu

ÜNİAR'ın Akademik Performans Raporu

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Eğitim Fakültesi akademisyenleri, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Eğitim Fakültesi akademisyenleri, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan Akademik Performans Raporu'na göre, Türkiye genelindeki 108 devlet üniversitesi arasında ilk sırada yer aldı.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, ÜNİAR tarafından 108 devlet üniversitesindeki akademisyenlerin dahil edildiği Akademik Performans Raporu'nun açıklandığı belirtildi.

Fakülte bazında değerlendirme yapıldığı aktarılan açıklamada, AEÜ Eğitim Fakültesi'nin fakülteler arasında akademisyenleri en çalışkan fakülte seçildiği vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"ÜNİAR kurucularından Prof. Dr. Cemil Yücel ve Prof. Dr. Engin Karadağ, üniversite araştırmalarını geliştirmek, politikacılara, rektörlere ve öğrencilere bilgi sunmak için Türkiye'deki 108 devlet üniversitesinin veri tabanına ulaşarak, 3 yıldır akademisyeni en çalışkan üniversiteleri belirledi. Türkiye’deki Eğitim Fakülteleri arasında akademisyenleri en çalışkan fakülte olarak Eğitim Fakültemiz seçildi. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından hazırlanan, 108 devlet üniversitesindeki akademisyenlerin dahil edildiği Akademik Performans Raporu'na göre, fakülte bazında yapılan değerlendirmede üniversitemiz Eğitim Fakültesi akademisyenleri birinci sırada yer aldı."

Açıklamada görüşlerine yer verilen AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, öncü bir üniversite olma vizyonuyla yoluna devam eden üniversitenin adına yakışır bir başarıya daha imza attığını belirtti.

Ahi Evran Üniversitesinin bu başarıyı hak eden bir eğitim modeline sahip olduğuna vurgu yapan Karakaya, Eğitim Fakültesinin Yeterliğe Dayalı Öğretmen Yetiştirme Sistemi ile pilot fakülte seçildiğini hatırlatarak, elde edilen başarıdan dolayı akademisyenleri tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :