UNHCR heyeti Hatay'da

UNHCR heyeti Hatay'da

UNHCR Türkiye Misyon Şefi Moreau:- "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara göstermiş olduğu olağanüstü misafirperverliği ve dostane ev sahipliği her türlü takdirin üstündedir"

HATAY (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Misyon Şefi Pascale Moreau, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara göstermiş olduğu olağanüstü misafirperverliği ve dostane ev sahipliği her türlü takdirin üstündedir." ifadelerini kullandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatay Valisi Erdal Ata, UNHCR Türkiye Misyon Şefi Moreau ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Ata, kabulündeki konuşmasında, Türkiye'nin dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkelerden biri olduğunu belirtti.

İnsani gerekçelerle kentte misafir edilen Suriyeli sığınmacılara çok önemli hizmetlerin sunulduğunu kaydeden Ata, Birleşmiş Milletler'in (BM) de bu konuda daha çok destek olması gerektiğinin altını çizdi.

Moreau ise kabulünden dolayı Vali Ata'ya teşekkür etti.

BM'nin Suriyeli mültecilere yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Moreau, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılara göstermiş olduğu olağanüstü misafirperverliği ve dostane ev sahipliği her türlü takdirin üstündedir" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :