Ünal: Başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz

Ünal: Başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz

CHP Konya Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan protestoya yönelik, "Genel başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyor, saldırıyı yapanların hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz." dedi.

 Ünal, CHP Konya İl Başkanılığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'yi çağdaş uygarlıklar seviyesine taşımanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Hukuk ve demokrasi mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerini belirten Ünal, "Bu mücadeleyi 93 yıldır bu günlere taşıyoruz. Bizler bambaşka bir Türkiye hayali kuruyoruz ve bu hayali gerçeğe dönüştürmek için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Ünal, siyasetin çözüm üreten bir zemine kavuşması için her türlü çalışmayı yapacaklarını ifade ederek, "Türkiye'deki bütün vatandaşlar için aydınlık bir gelecek vaat ediyoruz. Genel başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyor, saldırıyı yapanların hak ettiği cezayı almasını bekliyoruz. Konya İl Başkanlığı olarak her zaman genel başkanımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da Alman Meclisi tarafından kabul edilen tasarıya değindi. Bozkurt, "100 yıldır Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yasa tasarısı kabul edilmemişken şimdi kabul edildi. Atılacak olan adımların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Tepki olarak sadece Almanya büyükelçisini geri çağırmak yeterli değildir" şeklinde konuştu.