Ünal: 2 bin 100 kişi üst kurula sevk edildi

Ünal: 2 bin 100 kişi üst kurula sevk edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Mahir Ünal, milletvekili aday adayları ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Ünal, Mülakata alınan 7 bin 340 kişiden 2 bin 100'ünün üst kurula sevk edildiğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Şimdi öncelikli olarak her ilde temayüller gerçekleştirildi. Ve daha sonra 14 genel başkan yardımcısının başkanlığında 14 komisyon kuruldu. 7 bin 340 aday tek tek mülakata alındı, özgeçmişleri incelendi. 2 bin 100 kişi üst kurula sevk edildi.

Üst kurul nedir? Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın başında bulunduğu kurul. 600 aday listelere yerleştirilecek. 21 Mayıs'ta YSK'ya teslim edilecek. 25 Mayıs'ta aday tanıtım toplantımız gerçekleşecek. Seçim beyannamemiz, seçim müziklerimiz, sloganlarımız açıklanacak. Manifesto işin daha çok ruhunu oluşturan kesimdi. Seçim beyannamesi ise somut olarak, neyi, nasıl yapacağımızı anlatacağımız metin olacak. Karşımıza bambaşka bir dünya çıkacak.

Nasıl ki 100 yıl önce sanayi döneminin ortaya çıkmasının buhranı vardı, şimdi de yeni bir toplum biçimi, değişimi, yenileşme dalgası var. Altında iletişim, internet, teknoloji birçok şey var. Biz 10 yıl sonraki dünyanın hazırlığını şimdiden yapıyoruz.