Umutlara açılan kapı 'Otistik' projesi yapıldı

Umutlara açılan kapı 'Otistik' projesi yapıldı

İspanya, İngiltere ve Türkiye’den ortakların yer aldığı, toplam 11 ortakla birlikte yürütülmekte olan Zeki Otistik isimli Erasmus+ Projesi Yaygınlaştırma Konferansı, Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirildi

İspanya’nın Valencia Üniversitesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve iki yıldır İspanya, İngiltere ve Türkiye’den ortakların yer aldığı, toplam 11 ortakla birlikte yürütülmekte olan Zeki Otistik isimli Erasmus+ Projesi Yaygınlaştırma Konferansı, Konya Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Meram Atatürk İlkokulu ve Selçuklu Öğretmen Fatma Menekşe Özel Eğitim Uygulama Merkezinin ortağı olduğu Zeki Otistik Erasmus+ Projesi Yaygınlaştırma Konferansına, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’un yanı sıra, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir YükseK, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ziya Yalçınkaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Servet Altuntaş ve Aydın Uygun, şube müdürleri ve öğretmenler katıldı.

otistik-cocuklarr--(1).jpg

GÜRSOY: 1 MİLYON 525 BİN AVRO KAZNDIRDIK

Konferansın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı.  Avrupa’dan gelen misafirleri Konya’da ağırlıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürsoy, onların Türk misafirperverliğine bu şehirde en güzel şekilde şahit olacaklarına inandığını söyledi. Zeki Otistik Erasmus+ Projesi sayesinde daha çok otistik öğrencinin hayata tutunmasını hedeflediklerini ifade ederek projenin ülkemizde ve proje ortağı Avrupa ülkelerinde önemli çıktılarının olacağını sözlerine ekledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak AB Projelerine çok önem verdiklerini de söyleyen Gürsoy, sadece 2016 yılında 1 milyon 525 bin avroyu Konya’ya kazandırdıklarını ifade etti. Gürsoy, “Otistik öğrencilerimizin toplumda daha fazla yer bulmalarını, istihdam edilmelerini ve hayatın tüm kesimlerinde yer almalarını teşvik eden bu projemiz sayesinde, daha fazla otistik insanımızı iş hayatıyla tanıştırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

PROJEDE 11 ORTAK VAR

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ise konuşmasında

üniversite olarak bu tür çalışmaların her zaman içerisinde yer aldıklarını söyledi.  kutlu,  farklı ülkelerden gelerek projeye destek veren katılımcılara da teşekkür etti.  Valencia Üniversitesi öğretim üyesi Herardo Herrera’nın da selamlama konuşmasının ardından Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Uzmanı Emrah KoçaK projeye dair genel bilgilendirme konuşması yaptı. Türkiye, İngiltere ve İspanya'dan 11 ortağın yer aldığı "Zeki Otistik Projesi" ile otizmli öğrencilerin, tablet, akıllı telefon ve akıllı saat gibi teknolojik cihazlar yardımıyla öğrenme düzeylerini ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Ferit Hepokur-Memleket