Umut Vakfı'ndan "2017 Kadın Cinayetleri" araştırması

Umut Vakfı'ndan "2017 Kadın Cinayetleri" araştırması

Araştırmada, Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kadın cinayetlerinin önceki yıla göre azaldığı, diğer bölgelerde özellikle Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde arttığı görülüyor

İSTANBUL (AA) - Umut Vakfı'nın "2017 Kadın Cinayetleri" araştırması, Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kadın cinayetlerinin önceki yıla göre azaldığını, diğer bölgelerde özellikle Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'nde arttığını ortaya koydu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, çocuklara tacizi önlemeye yönelik yasalarda ağırlaştırılmış cezalar getirilmesi için çalışmalar sürerken, 2016 yılında 397 kadın cinayetinin yaşandığı Türkiye'de geçen yıl 472 kadın cinayeti işlendi.

Araştırmaya göre, kadın cinayetlerinin yaklaşık yüzde 80'i silahla gerçekleşirken, 2017 yılında meydana gelen 371'i silahlı toplam 472 kadın cinayetinin birkaçı beylik silahı olmak üzere 128'inde tabanca, 96'sında çeşitli tüfek, 146'sında kesici aletler kullanıldı. 101 kadın ise boğularak, dövülerek, arabayla üstünden geçilerek, başına sert cisimle vurularak veya yüksekten atılarak öldürüldü.

Bölgeler bazında incelendiğinde, Ege ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde kadın cinayetleri önceki yıla göre azalırken, diğer bölgelerde, özellikle Marmara, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesinde artış yaşandı.

Açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde bu raporu ve '2017'deki Kadın Cinayetlerinin Haritasını' toplumsal, sosyolojik ve psikolojik olarak inceleme yapacak bilim insanlarına, çözüm bulmak için çaba göstermek isteyen siyasetçilere, sivil toplum kuruluşlarına, kurum ve yöneticilere de katkısı olması ve acil çözüm beklentisi ile paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :