Ümraniye'deki trafik kazası davasında karar

Ümraniye'deki trafik kazası davasında karar

Kontrolden çıkan bir otomobilin karla mücadele ekiplerine çarpması sonucu 3 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin yargılanan otomobil sürücüsü "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

İSTANBUL (AA) - TEM Otoyolu Ümraniye mevkisinde, kontrolden çıkan bir otomobilin Karayolları Genel Müdürlüğünün karla mücadele ekiplerine çarpması sonucu 3 işçinin ölümüne ilişkin yargılanan otomobil sürücüsü Servet Bozkurt, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Servet Bozkurt ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, ölen işçilerin aile yakınları da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Adem Sağır, suçun olası kastla işlendiğini belirterek, "Sanık 1.71 promil alkollüdür. Ayrıca yağışlı ve karlı bir havada aşırı süratli araç kullanması neticesinde birisine çarparak kazanın olabileceğini öngörmesi gerekirdi. Olası kastın unsurları dosyada mevcuttur." dedi.

Diğer müşteki avukatı Ali Kemal Kaytan da "Sanığın alkollü olarak kar lastiği olmadan ve yüksek hızla seyir halindeyken bir trafik kazası meydana gelebileceğini öngörmesi kuvvetle muhtemeldir. Çünkü sanığın mesleği şoförlüktür. 'Ne olursa olsun' mantığıyla trafiğe çıkmıştır." diye konuştu.

Son sözü sorulan sanık Bozkurt, "Bu kazayı yaşadığım için pişmanım, üzgünüm. Yattığım süre de nazara alınarak tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanık avukatı Serkan Dağdeviren, kazanın alkol nedeniyle gerçekleştiği iddialarını kabul etmediklerini belirterek, şunları aktardı:

"Müvekkilim olay itibarıyla her ne kadar Adli Tıp Kurumu raporu uyarınca kusurlu gözükse de raporun hatalı olduğunu düşünüyoruz. Yargılamada delillerin değerlendirilmesi ve incelemede yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Olayda bilinçli taksir yoktur."

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Bozkurt'u "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan önce 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın olay sırasında 1.71 promil alkollü oluşunu dikkate alan mahkeme heyeti, cezayı 21 yıla çıkardı.

Mahkeme heyeti, yargılama sırasındaki davranışlarını da dikkate alarak sanık Bozkurt'un 17 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Tutukluluk halinin devamına karar verilen sanık Bozkurt'un sürücü belgesine de 2 yıl süreyle el konulmasına karar verildi.

- Olayın geçmişi

TEM Otoyolu'ndan Kavacık yönüne seyreden Servet Bozkurt'un kullandığı 34 TA 2103 plakalı otomobil, Ümraniye mevkisinde kontrolden çıkarak, yol kenarında bekleyen karayollarının karla mücadele ekiplerine çarpmıştı.

Kazada, araçların dışında oldukları belirtilen karayolları çalışanları Selahattin Karaman, Abdullah Ceylan ve Alican Gürkan hayatını kaybetmiş, otomobil sürücüsü yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sürücü Servet Bozkurt'un "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :