Ümraniye'de "Cami-Gençlik Buluşması"

Ümraniye'de "Cami-Gençlik Buluşması"

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Ümraniye İlim Sarayı Camisi'nde gençlerle bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan Cami-Gençlik Buluşması etkinlikleri kapsamında, Ümraniye İlim Sarayı Camisi’nde gençlerle sabah namazında bir araya geldi.

İstanbul Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Prof. Dr. Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ve Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk ile Ümraniye İlim Sarayı Camisi’nde gençlerle sabah namazı kıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Namaz sonrası cemaate hitap eden İstanbul Müftüsü Yılmaz, gençlerin camileri doldurmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Genç demek, Farsça 'hazine' demek. Allah bize yeryüzünde imar faaliyetlerinde bulunmak üzere bir ömür vermiştir. Ömrümüzün en değerli zamanı, en kıymetli anı hiç şüphesiz gençlik zamanıdır. Dolayısıyla gençlerimizin mabette, yaşlılarımızla, kemal ehli insanlarımızla buluşması çok önemlidir. Ashab-ı Kehf olun. Ashab-ı Suffa'yı örnek alın. Mus'ab olun, Enes olun, Aişe olun, Fatıma olun. Habil olun, Kabil olmayın. Putları kıran İbrahim olun. İsmail gibi adanmış olun. 'Ben Allah'tan korkarım' diyerek nefsin tuzağına direnen Yusuf olun. Mabetteki Meryem olun. Şuayb'in kızı Safure olun. Kin ve düşmanlıkları dostluk ve kardeşliğe çevirin. Nefreti merhamet ve muhabbete dönüştürün. Ayrılık ve tefrikaları birlik ve beraberliğe çevirin. Siz anne-babanızın hayır duası ve milletin ümidi olun."

Yazar Mehmet Şevket Eygi’nin Bugün gazetesini çıkarırken İstanbul ve Ankara'da sabah namazlarında gençlik buluşmaları başlattığını anlatan Yılmaz, "O gün o buluşmalarda bulunan gençler şu anda Türkiye'yi yönetenlerdi. İnşallah bu sabah namazında bulunan gençlerimiz de bundan 20 sene sonra Türkiye yönetiminde söz sahibi olacaklar. İmanlı gönülleri, izanlı vicdanlarıyla, selametle ülkemizi yönetecekler ve daha yukarılara taşıyacaklar. Bu bakımdan biz gençlerle mabette buluşmayı önemsiyoruz. Sabah namazının bereketinden gençlerimizle birlikte istifade etmeyi arzu ediyoruz. Allah bu birlikteliklerimizi daim eylesin." ifadelerini kullandı.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı için de dua eden Yılmaz, "Ya Rabbi, düşmanlarımızı kahr-u perişan eyle; vekalet savaşlarıyla ülkemize ve milletimize musallat olan hainlere fırsat verme. Şehitlerimizi Hazreti Muhammed'e cennette komşu eyle. Geride bıraktıkları kederli aile efratlarına, yakınlarına, askerlerimize, milletimize sabr-ı cemil ihsan eyle. Kayıplarımızı azalt ve daha az kayıpla ordumuzu Afrin Harekatı'nda mansur ve muzaffer eyle." ifadelerini kullandı.

Program sonunda cemaate çorba ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :