Ümmetin çocukları aynı sofrayı paylaşıyor

Ümmetin çocukları aynı sofrayı paylaşıyor

Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'daki yaklaşık 60 farklı ülkeden Türkiye'ye okumak için gelen 90 öğrenci, iftarda aynı sofrada buluşuyor

ESKİŞEHİR (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'nın 60 farklı ülkesinden öğrenim görmek için Eskişehir'e gelen öğrenciler, her gün iftarda bir araya geliyor.

Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Eskişehir Şubesi tarafından dernek binasında gerçekleştirilen iftarlarda, farklı ülkelerden Eskişehir'deki üniversitelere öğrenim görmek için gelen 90 öğrenci aynı sofra etrafında buluşuyor.

Derneğin Şube Başkanı Nihat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesinde okuyan öğrencileri bir araya getirerek iftar programı düzenlediklerini söyledi.

Ümmetin çocuklarının aynı sofrayı paylaştıklarını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Bu öğrencilerin ortak özelliği 100 yıl öncesinde aynı bayrak altında yaşayan ülkelerin çocukları olması. Bu çocuklar ümmetin çocukları ve ümmetin emanetleri. Ümmetin renklerinde ramazan bereketiyle yola çıktık. Biz burada her akşam yaklaşık 90 öğrenciyle düzenli olarak iftar yapıyoruz. İftar yemeklerine yaklaşık 60 farklı ülkeden öğrenciler katılıyor."

Demir, öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde üst düzey yönetici olacaklarına dikkati çekerek, onlar sayesinde birçok ülkeyle Türkiye'nin ilişkilerinin daha da artacağını söyledi.

İftar programlarını hayırseverlerin desteğiyle yaptıklarını anlatan Demir, "Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'dan öğrenciler kardeşlik sofrasında yan yana oluyor. Her akşam erken saatlerde gelen öğrencilerle ümmet sohbetleri yapıyoruz. Yemeğimizi yedikten sora akşam namazını beraber kılıyoruz ardından teravih namazını kılıyoruz. Daha sonra beraber çay içip, dağılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Demir, ramazan ayının sonuna kadar etkinliklerinin devam edeceğini aktararak, hayırseverlerin iftar programlarına maddi ve manevi olarak destek verebileceklerini sözlerine ekledi.

ESOGÜ Makina Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören sınıfta okuyan Filistinli Ahmet Yunus da ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek, aynı masada aynı sofrada Pakistanlı, Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada olmanın kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Yemenli İbrahim Basalama ise ailelerinden uzak olduklarını, ancak düzenlenen iftar programları ile kendilerini ailelerinin yanında hissettiklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı