Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası

Antalya'da başlayan organizasyona 67 ülkeden 2 bin 818 sporcu katılıyor


ANTALYA (AA) - Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen, Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası başladı.
Federasyon genel koordinatörü Ramazan Erçin, turnuva öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde yapılan turnuvaya 67 ülkeden 2 bin 818 sporcunun katıldığını söyledi.
Her yıl organizasyona katılan sporcu sayısı ve kalitenin arttığını ifade eden Erçin, "Türkiye'nin ve federasyonumuzun kaliteli bir organizasyon yapmasından dolayı ülkemize olan rağbet gün geçtikçe artmaktadır. Biz de bundan fazlasıyla memnun oluyoruz" diye konuştu.
Erçin, Türk sporcuların katılımının da fazla olduğunu, bunun nedeninin ise bu turnuvanın bir nevi milli takıma seçme niteliğini taşıması olduğunu belirtti.
Turnuvanın ardından, uluslararası platformlarda başarılı olan sporcuları ve Türkiye Şampiyonlarını mart ayında Hollanda'da, nisan ayında da Almanya'da yapılacak iki ayrı organizasyona götüreceklerini ifade eden Erçin, "Bunların sonucunda mayıs ayındaki Büyükler Avrupa Şampiyonası ve Gençler Dünya Şampiyonası'na katılacak milli takımın yüzde 90'ı belirlenecek" dedi.
Erçin, Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nın ardından, 4. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası'nın 18-20 Şubat, 2. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası'nın ise 21-22 Şubat tarihlerinde yine aynı otelde yapılacağını sözlerine ekledi.

- Çarşamba günü sona erecek

Turnuvanın ilk gününde büyükler karşılaşmaları yapılırken, ikinci gününde gençler, üçüncü gününde yıldızlar ve dördüncü gününde ise poomse müsabakaları gerçekleştirilecek.
Büyükler kategorisinde yapılacak müsabakalarda sporcular 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için puan kazanma şansına sahip olacak.
Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Tunus, Fransa, İran, Rusya gibi ülkelerden sporcuların yer aldığı şampiyona 17 Şubat'ta sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :