Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu

Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu

Doç. Dr. Hüseyin Gönel:- "Boşnak kültürü bizim kültürümüzden çok değerli izler taşımaktadır"

SARAYBOSNA (AA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Uluslararası Türk Kültürü Araştırmaları Sempozyumu, Bosna Hersek'in Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi'nde yapıldı.

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde görev yapan Doç. Dr. Hüseyin Gönel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk sempozyumun geçen sene Türkiye'de gerçekleştirildiğini hatırlatarak, hedeflerinin kültür araştırmaları sempozyumunun her sene farklı ülkelerde düzenlemek olduğunu kaydetti.

Türkiye ile Bosna Hersek'in benzer kültürlere sahip olduğunu ifade eden Gönel, "Boşnak kültürü bizim kültürümüzden çok değerli izler taşımaktadır" dedi.

Sempozyum Organizasyon Kurulu üyesi Prof. Dr. Alena Çatoviç de geçen sene partner olarak katıldıkları sempozyumun bu sene Saraybosna'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sempozyumun, Türk Dili Bölümü'nün 65. yıldönümü etkinliği ile ortak düzenleniyor olması üniversite ve fakültemiz araştırmaları için oldukça anlamlı" diye konuştu.

Sempozyuma Türkiye ve bölge üniversitelerinden çok sayıda temsilci katıldı. 

 - Saraybosna'da Türk Dili Bölümü

Saraybosna Üniversitesi Felsefe Fakültesi, 1950 yılında kurulmuş olup üniversitenin en eski fakültesi olma özelliğini taşıyor. Türk Dili Bölümü ise fakülte bünyesinde ilk kez Doğu Dilleri Çalışmaları olarak açılmış en eski bölüm.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı