Uluslararası Snowboard Büyük Slalom Yarışları

Uluslararası Snowboard Büyük Slalom Yarışları

Erzurum'da düzenlenen yarışlara katılan sporcular, FIS puanı almak için mücadele etti- TKF İl Temsilcisi Demir:"Sporcuların elde ettikleri dereceler iyi. Böyle devam ederse büyük bir ihtimalle World Cup'ta yarışacak sporcularımız olacak"- Milli snowboardc

ERZURUM (AA) - Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Snowboard Paralel Büyük Slalom Yarışları başladı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde iki gün sürecek yarışlara, Türkiye erkek ve kadın milli takımlarından 12, Gürcistan'dan da bir sporcu katıldı.

Sporcular, ikişerli gruplar halinde mücadele ettikleri organizasyonda, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) puanı almaya çalıştı.

TKF Erzurum İl Temsilcisi Yakup Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli sporcuların burada iyi derece almasının önemli olduğunu söyledi.

Organizasyonda herhangi bir problem yaşamadıklarını aktaran Demir, "Pist ve hava şartları iyi. 5 bayan ve 8 de erkek olmak üzere 13 yarışmacımız var. Sporcuların elde ettikleri dereceler iyi. Çocuklar eğer dereceye girerse World Cup yolu açılacak. Milli takımımız burada kamptaydı. Bu kamp sırasında böyle bir yarış olması ve sporcuların pisti bilmesi avantajlardan biri. Böyle devam ederse büyük bir ihtimalle World Cup'ta yarışacak sporcularımız olacak." ifadelerini kullandı.


- Çiçek Güney yarışamadı

Dünya Kupası'nda yer alabilmek için Erzurum'daki yarışmaya katılmak isteyen milli snowboardcu Çiçek Güney'in talebi, TKF yetkilileri tarafından uygun bulunmadı.

Talebinin reddedilmesi üzerine Güney, yaptığı açıklamada, bundan bir ay önceki FIS yarışında kendisine yine katılamayacağının söylendiğini, itirazı sonucu bu yarışta piste çıktığını dile getirdi.

Türkiye'de 13 snowboard şampiyonluğu olduğunu belirten Güney, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yarışa katılacağımı da federasyona bildirdim. Bu sefer de başka bir mazeret buldu Türkiye Kayak Federasyonu. İl birinciliği ve etap yarışına katılmadığım için bu yarışa katılamayacağımı söylediler. Oysa ki böyle bir kural yok. Tamamen keyfi ve kişisel bir karardır. Bununla ilgili hukuksal süreci başlatıyorum, kendi hakkımdan çok, benden sonra gelecek sporcuların hakkını aramak üzere, bu tür keyfi davranışların yapılmaması gerektiğini göstermek adına. İnsanlar sadece kişisel nedenlerden dolayı sporcuları engelleyemezler. Dilekçemi Gençlik ve Spor Bakanlığına veriyorum. Aynı zamanda durumu genel müdürümüze de bildirdim."


- Dereceye giren sporcular

Yarışların ilk gününde dereceye girenler sporcular şöyle:

Bayanlar Paralel Büyük Slalom:

1- Elif Kübra Geneşke

2- Aydan Karakulak

3- Zehra Gözdenur Geneşke

Erkekler Paralel Büyük Slalom:

1- Yavuz Dumlu

2- Revaz Nazgaidze (Gürcistan)

3- Hamza Polat

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :