Uluslararası Satranç Turnuvası Hatay'da başladı

Uluslararası Satranç Turnuvası Hatay'da başladı

Turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra 6 ülkeden 150 sporcu katıldı

HATAY (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu ile Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ''7. Uluslararası Satranç Turnuvası'' başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Mesleki Eğitim Kursu (HATMEK) binasındaki turnuvanın açılışında, spora her zaman destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Hatay'da 22 farklı spor branşının yapılabileceği yeni spor kompleksi inşa ettiklerini vurgulayan Savaş, ''Komplekste yaklaşık 900 gencimiz spor yapma imkanı buluyor. Ayrıca orada satranç sporunun yapılabileceği salonlarımız da var. Kompleksimizin gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Turnuvada centilmenliğin ön planda olduğu güzel maçlar diliyorum'' dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi ve Hatay İl Temsilcisi Sultan Daban da federasyon olarak Türkiye genelinde ciddi organizasyonlara ve başarılara imza attıklarını söyledi.

Elde ettikleri başarılarda Türkiye'nin yerel yöneticilerden de destek aldıklarını aktaran Daban, 2009'dan bu yana Hatay'da gerçekleştirilen satranç turnuvasında Başkan Savaş'ın maddi ve manevi desteklerini gördüklerini kaydetti.

Daban, 6 gün sürecek turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Suriye ve Nijerya'dan 150 sporcunun katıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından müsabakalara başlandı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı