Uluslararası Promosyon Ürünleri Fuarı

Uluslararası Promosyon Ürünleri Fuarı

Promotürk Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler:

İSTANBUL (AA) - Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği (Promotürk) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, "Promosyon Ürünleri Fuarı'nın seçim öncesine denk gelmesinden dolayı, seçimin sektöre büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

CNR EXPO Yeşilköy'de düzenlenen "Promotürk-Uluslararası Promosyon Ürünleri Fuarı"nın açılışında konuşan Güler, ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek, fuarın seçim öncesine denk gelmesinin sektöre katkı sağlayacağını söyledi.

CNR Expo Fuarcılık Genel Müdürü Alkan Usta ise fuarın sektöre önemli bir katkısı olduğunu, 29 yıl boyunca 1 milyondan fazla kişinin bu fuarı ziyaret ettiğini ve gelecek seçim dönemi göz önüne alındığında fuarın ve sektörün buna büyük katkı sağlayacağını anlattı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İkitelli Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de tüm sektörlerde rekabetin temelinin Ar-Ge ve inovasyon olduğunu belirterek, "Bu anlamda promosyon sektörünün daha rekabetçi olması için müşteri algılarını değerlendirip, Ar-Ge ve inovasyon çalışmasıyla talebi artırmak mümkün. Kapımız sizlere açık. İş birliği, güç birliği, karşılıklı destek yaklaşımıyla fuarın hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

 

- "Sektör iç pazarla yetinmemeli"

 

Açılışta konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da böyle bir organizasyonun Türkiye ekonomisinin kalkınması için son derece önemli olduğunu belirterek, 30 yıldır bu geleneği devam ettiren Promotürk yöneticilerini kutladı.

Usta, firmaların eskiden eşantiyon olarak insanlara taktim ettiği ürünlerin, bugün her bir marka tarafından, Ar-Ge yönü irdelenerek ve kendi ürünlerinin bir parçası olacak şekilde üretildiğini dile getirdi. 

Promosyon firmalarının seçimdeki algıyı iyi yönetmesi gerektiğini vurgulayan Usta, bu anlamda karşılıklı faydaları, anlayışı bilmek ve beklentileri karşılamak için seçim döneminin önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Usta, bu süreçte pazar arayışında olan üretici firmaların pazara katkı sağlaması gerektiğini düşündüğünü ve sektörün iç pazarla yetinmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

- Fuarda renkli ürünler sergileniyor

 

CNR Holding tarafından Promotürk desteğiyle düzenlenen fuar, ziyaretçilere promosyon ürünlerini geniş bir yelpaze içinde seçebilme imkanı sunuyor.

Yüzde 100 yerli üretimin hakim olduğu promosyon sektörünün en büyük fuarı olan Promotürk'te aralarında tekstil ve matbaa ürünleri ile saat, bayrak, şemsiye, logolu çikolata, şapka gibi çok sayıda promosyon eşyası sergileniyor.

İran, Azerbaycan, Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, Fransa, İngiltere, Rusya, İspanya’dan sektörün öncü firmalarının da katılım göstereceği fuarda 100’e yakın firma yer alıyor. Fuar 6 Eylül'e kadar ziyaret edilebilecek. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı