Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri

Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri

Antalya'da düzenlenen seminere 2 bini aşkın futbol antrenörü katılıyor - TFF Başkan Vekili Dürüst:"Pro-lisans sahibi antrenörlerin sayısının 600'den daha fazla artmasını temenni ediyoruz"- Spor Genel Müdürü Baykan:- "30 yıldır gündemde olan Spor Kulüpleri


ANTALYA (AA) - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneğinin (TÜFAD), Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğiyle Antalya'da düzenlediği, Uluslararası Pro-Lisans Antrenör Gelişim Semineri başladı.

Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen ve 2 bini aşkın futbol antrenörünün katıldığı seminerin açılışında konuşan TFF Başkan Vekili Ali Dürüst, dünya futbolunun geldiği noktada sürekli gelişim ve değişimin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Bu seminerin Türk futbolunun kalitesini artıracağına inandığını vurgulayan Dürüst, "Antrenörlük her geçen gün zorlaşırken teknik adamların bilgilerinin güncellemesi kaçınılmaz oldu. Bugün yaklaşık 26 bin üyesi ile TÜFAD çok büyük bir aile. Bunun geliştiğini görmek çok güzel. Pro-lisans sahibi antrenörlerin sayısının 600'den daha fazla artmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.


- Spor Kulüpleri Yasası

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da sporun birikmiş ve çözülmesi gereken birçok sorunu olduğunu belirterek, çoğunu bu dönemde çözeceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın hakemlik antrenörlük ve kulüp yöneticiliği yapmış bir bakan olduğunu ifade eden Baykan, "30 yıldır gündemde olan Spor Kulüpleri Yasası'nı bu dönemde çıkartacağımız ifade ediyorum. Bunun gerçekleşmesi çok önemli. Hep birlikte bunun gerçekleşmesi için çalışacağız." ifadelerini kullandı.


- Erzik: "Kulüp başkanları alınacak futbolcuların kararını vermesin"

TFF Onursal Başkanı, UEFA ve FIFA Onursal Üyesi Şenes Erzik ise Türk futbolunun geçmişinden örnekler vererek, milli takımın başında görev yapmış teknik adamlara teşekkür etti.

Futbolda eğitimin öneminin altını çizen Erzik, yerli ve yabancı futbolcu konusunun bugünün konuları olmadığını, meselenin iç yüzüyle değil dış görünüşüyle uğraşıldığını dile getirdi.

Erzik, teknik direktörlerinin ve antrenörlerin futbol ailesinin gerçek sahibi olduğunu vurgulayarak, "Kulüp başkanları ve yöneticileri, lisans ve pro lisans gibi tecrübeleri olmadığı için kendi konularıyla ilgilenmeli. Para ve para ile alınacak futbolcular... Fakat alınacak futbolcuların kararını sizler (antrenör-teknik direktör) vermelisiniz. Hiçbir şekilde parasal tarafı hariç, kulüp başkanları ve yöneticileri gelip geçici oldukları için bu kararı vermemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Seminere, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda teknik direktör katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :