Uluslararası Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi  projesi Konya'da hayata geçirilmeli

Uluslararası Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi projesi Konya'da hayata geçirilmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Uluslararası Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi’nin Konya’da uygulanmasını talep etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili  Mustafa Kalaycı, Uluslararası Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi’nin Konya’da uygulanmasını talep etti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda içişleri Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde “terör, polisin çalışma şartları ve Uluslararası Polis Özel Harekat Eğitim Merkezini” gündeme getiren Kalaycı, şunları söyledi:

TÜRKİYE, TERÖRÜN KÖKÜNÜ KURUTMAK İÇİN BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇİNDE

Türkiye, bölücü terörün belini kırmak, kökünü kurutmak için büyük bir mücadele içindedir. Kanlı örgütün dağ kadrosu günbegün erimektedir, insan ve mali kaynakları etkili bir şekilde kurutulmaktadır, teröristlerin yuvalandığı alanlara pençe darbeleri inmekte, operasyonlar kıran kırana büyüdükçe yurt içinde ve sınır ötesinde Türkiye üzerinde plan yapan canilerin Allah'ın izniyle tümüyle imhaları kaçınılmaz olacaktır.

Türkiye'nin teröre karşı haklı, hukuki ve meşru mücadelesi karşısında nefesi kesilen, korkuya kapılan, keyfi kaçan, rahatı bozulan, yarası olduğundan sürekli gocunan mihraklar terör örgütleriyle al takke ver külah içinde olan yerli ve yabancı iş birlikçilerdir.

GÖREVİ NE OLURSA OLSUN HİÇ KİMSE SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜNE SAHİP DEĞİL

Teröre ve teröriste finansal ve lojistik destek sağlayan belediye yönetimlerinin kayyum atanmak suretiyle değiştirilmesi terörle mücadelede etkili sonuç alınabilmesi açısından son derece isabetli olmuştur

Görevi, unvanı, siyasi pozisyonu, makam ve konumu ne olursa olsun hiç kimse suç işleme özgürlüğüne, suçluyu övme hakkına, ihanete hizmet ve refakat etme tercihine sahip olamaz. Türkiye bir hukuk devletidir, hukukun üstünlüğü tartışılmaz bir gerçektir. Ayrıca hukukun genel geçer evrensel ilkeleri herkes için bağlayıcıdır.

BELEDİYE İMKÂNLARINI MEHMETÇİK KATİLLERİNE SUNMANIN, AHLAKEN VE HUKUKEN BEDELİ HERKES İÇİN AYNI

Sandık, seçim, demokrasi suç ve suçluların sığınak ve barınağı görülemez. Demokrasi ihanetin kaynağı sayılamaz. Devletin kaynaklarını, milletin kazanımlarını teröristlere peşkeş çekenler pişman edilmelidir. Belediye imkânlarını Mehmetçik katillerine sunmanın, Anayasa ve kanunları yok saymanın, sandıktan çıkan oy ve desteği yanlışa yormanın ahlaken ve hukuken bedeli herkes için bir ve aynıdır.

BELEDİYE BAŞKANI MAKAMINI CEPHANELİK GİBİ KULLANIYORSA DEVLET BUNA SEYİRCİ KALAMAZ

Bir belediye başkanı silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek için İşgal ettiği makamı silah ve cephanelik gibi kullanıyorsa devlet aklı, millet ahlakı buna seyirci kalamayacaktır. Aksi bir durum millî bekamıza ateş açmak, millî haklarımızı uçurmak, savurmak anlamına gelecektir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti PKK'nın geçim kapısı hâline gelen para ve terörist temin merkezine dönen söz konusu belediyelere adaletin ruhuyla müdahale, mahşeri vicdanın beklentileriyle muamele etmiştir ve de etmektedir.

BÖLGE TERÖRİSTLERDEN ARINDIRILMIŞ VE ARINDIRILMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı Harekâtlarıyla yüz yıllık terör devleti projesi çöpe atılmıştır. Bölge DEAŞ'tan ve YPG'li teröristlerden arındırılmış ve arındırılmaya devam etmektedir.

Irak'ın kuzeyinde icra edilen Pençe Operasyonu'yla eşzamanlı ve koordineli şekilde yürütülen geniş çaplı Kıran Operasyonu sayesinde, inanıyorum ki terörün köküne kıran girecektir, başka seçenek kalmamıştır.

Neslimizi bilmeyen, kökümüzü tanımayan, kimliğimizi taşımayan, taşısa bile bunun önemini tariften ve tanımlamaktan esasen mahrumiyet yaşayan kim varsa bugün Türkiye'nin var oluş mücadelesini karalamaktadır. Bunlar dost-düşman ayrımından bihaber gafillerdir.

Millî atılımı engellemek, tarihî haklarımızı eritmek için çırpınırlar. Adına "demokrasi" derler, terör örgütünün hedeflerine perde çekerler. Adına "barış" derler, ihanetin aklanmasına, bekanın tahrip edilmesine heves ve hizmetkârlık ederler. Adına "özgürlük" derler, devlete ve millete hakareti normal ve sıradan görürler.

MHP TERÖRLE MÜCADELENİN SONUNA KADAR HÜKÛMETİN VE DEVLETİN ARKASINDADIR

Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelenin sonuna kadar yanında, Hükûmetin ve devletin arkasındadır. Milletimiz, kahraman güvenlik güçlerimizle gurur duymaktadır. Her daim dualarıyla destek vermektedir.

Vatan, millet, bayrak, beka için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor, tedavi görenlere de acil şifalar diliyorum.

MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN EK GÖSTERGE VE MAKAM TAZMİNATLARI YENİDEN DÜZENLENMELİ

Mülki idare amirlerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile ücretleri arasında denge sağlamak amacıyla ve yargı mensuplarının özlük hakları esas alınmak suretiyle ek gösterge ve makam tazminatları yeniden düzenlenmelidir.

POLİSİN ÇALIŞMA SÜRESİ VE ÇALIŞMA ŞARTLARI DÜNYA STANDARTLARINDA OLMALI

Türk polisinin gerek özlük haklarıyla ilgili gerek çalışma şartlarıyla ilgili çözüm bekleyen sorunları var. Polislerimiz emekli olunca maaşları yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmakta, emekli olunca da geçim sıkıntısı çekmekte, yeniden iş bulabilmek, gelir elde edebilmek için çabalamaktadır.

Emniyet hizmetleri sınıfında çalışan yönetici personelin ek göstergeleri iyileştirilmeli, polislerin ek göstergesi 3600'e yükseltilmelidir ki bu konuda da çalışmaların sürdüğü yetkili ağızlar tarafından açıklanmıştır.

Emniyet çalışanlarının çalışma süreleri senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Polisin hem çalışma süresi hem de çalışma şartları dünya standartlarında olmalıdır.

ÖZEL HAREKÂTÇI OLMAK İSTEYEN KIZLARIMIZIN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRELİM

Polis özel harekâtçı olmak isteyen kızlarımız var. Erkekler için konulmayan şartların kendileri için uygulandığını söylüyorlar. Polis özel harekât alımlarında daha önce olduğu gibi 50 KPSS puanının esas alınmasını istiyorlar kızlarımız. Kızlarımızın özel harekâtçı olma hayallerini gerçekleştirelim.

ULUSLARARASI POLİS ÖZEL HAREKAT EĞİTİM MERKEZİNİN KONYA'DA UYGULANMASI EN DOĞRU TERCİH OLACAK

Konya Özel Harekât Müdürlüğü Uluslararası Eğitim Merkezi Projesi'ne (UPOHEM) gerekli kaynağın sağlanması konusunda desteğinizi istiyoruz. Proje ulusal ölçekte On Birinci Kalkınma Planı, yerel ölçekte MEVKA bölge planı amaç ve öncelikleriyle doğrudan ilişkilidir. Ülkemizde ve dünyada değişen güvenlik ortamı ve tehditler ile uluslararası gelişmeler dikkate alındığında projenin uygulanması büyük bir aciliyete sahiptir. Konya'nın coğrafi konumu, savunma sanayisindeki son yıllardaki çıkışı, ASELSAN yatırımının başlayacak olması, silah testleri için Karapınar ilçesinin kullanılıyor olması, sosyal yapısı, üniversiteleri, imkânları da göz önünde bulundurularak projenin Konya'da uygulanması en doğru tercih olacaktır diyorum.