Uluslararası Paris Otomobil Fuarı

Uluslararası Paris Otomobil Fuarı

Ford, fuarda yeni S-MAX, yeni C-MAX ve Grand C-MAX ile yeni Mustang'in Avrupa versiyonunu tanıttı

PARİS (AA) - Ford, Uluslararası Otomobil Fuarı'nda Yeni S-MAX'in dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Fuarda, Yeni C-MAX ve Grand C-MAX modellerini fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunan Ford, Yeni Mustang’in Avrupa versiyonunu tanıtırken, Yeni Edge ile Yeni Focus ST ve Focus ST Dizel'i de sahneye çıkardı.

Ford, Paris otomobil fuarında sportif aktivite aracı S-MAX'ın tamamen yeni neslini tanıtırken, Ford'un yeni tasarım diline uyarlanan yeni C-MAX ve Grand C-MAX ilk defa kamuoyu önüne çıktı. Avrupa pazarına uyarlandıktan sonra ilk defa tanıtılan Ford, Yeni Edge ve Yeni Mustang'in yanısıra, Focus ST ve Focus ST Dizel'in de dünya lansmanlarını yaptı.

S-MAX, bir aile otomobili için dinamizm ve konforu bir arada sunan sportif bir aktivite aracı. Yansımayı önleme özellikli uzun farlara sahip "Ford Dinamik LED Farlar"ın ilk kez sunulacağı Ford modeli olan S-MAX, sınıfında Çarpışma Önleme Sistemi'ni ilk olarak sunan model konumunda.

Stil sahibi ve akıcı hatlarla şekillendirilen Yeni S-MAX'ın dinamizmi ön planda tutan iç mekanında 5 veya 7 kişilik oturma seçenekleri tercih edilebilirken, ikinci ve üçüncü sıradaki koltuklar tamamen zemine katlanabilmeleriyle sınıfında bir ergonomi sunuyor. 32 farklı kombinasyonda katlanabilen koltuklara sahip iç mekanda Ford'un Aktif Masaj fonksiyonuna sahip araçta, segmentinde ilk kez sunulan ısıtmalı ve soğutmalı Ford "Multi-Contour" koltuklar mevcut.

Yeni S-MAX, 1,5 litre 160 PS EcoBoost benzinli, 2,0 litre 240 PS EcoBoost benzinli ve 2,0 litre TDCI 180 PS turbo dizel motorlarla sunulacak.

 

- C-MAX ve Grand C-MAX

 

Yeni C-MAX ve Grand C-MAX, Ford'un yeni tasarım diline uygun trapezoid ızgarası ve LED'li gündüz farlarını da kapsayan aydınlatma grubuyla dikkat çeken yeni yüzüyle Paris'te dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Ailelerin daha konforlu yolculuklar gerçekleştirmesi için akıllı çözümler sunan C-MAX modelleri, akıllı bagaj kapağıyla donatılarak sınıfında bir ilki gerçekleştirdi. Yeni C-MAX ve Grand C-MAX'te ayrıca paralel park yanında dikey olarak park etmeye de imkan tanıyan Gelişmiş Otomatik Park Sistemi ve 50 km/s'ye kadar hızda çalışan geliştirilmiş Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi sunuluyor.

C-MAX ve Grand C-MAX modelleri, versiyona göre, 1,0 litre EcoBoost (100 ve 125 PS), 1,5 litre EcoBoost (150 ve 182 PS), 99 g/km'lik 1,5 litre 95 PS TDCI, 1,5 TDCI 120 PS ve 2,0 litre TDCI seçenekleriyle sunulacak.

 

- Yeni Mustang'in Avrupa versiyonu

 

Ford, segmentlerinin belirleyici modellerin Avrupa pazarına uygun yeni nesillerini de fuarda sergiledi. Ford'un "ikon modeli" Mustang, Avrupa pazarıyla ilk defa buluştu. Yeni tasarımıyla Mustang, trapezoid ızgarası ve 3 boyutlu stop lambalarıyla güçlü bir ifadeye sahip. Ön ve arka tasarımında Avrupa pazarına özel değişiklikler yapılan Yeni Mustang'de bu pazara uygun yeni stop lambaları, yan aynalar, tamamen yeni ön ve arka süspansiyonlara sahip Performans Paketi kullanıldı. Yeni Mustang Avrupa pazarına 5,0 litre, 418 PS ve 524 Nm'lik V8 ile 2,3 litre EcoBoost 314 PS ve 434 Nm seçenekleriyle sunulacak.

 

 - Avrupa SUV ailesinin yeni Amiral Gemisi: Edge

 

Sofistike tasarımı, ilerici teknolojileri ve dinamik sürüş karakteri sayesinde Yeni Edge'in, Ford’un Avrupa'daki SUV ailesinin yeni amiral gemisi konumuna gelmesi hedefleniyor. Adaptif Direksiyon Sistemi ve Aktif Ses Kontrolü gibi yenilikçi teknolojileri Avrupa'da ilk olarak kullanıcılarına sunacak olan Edge'in 180 PS manuel ve 210 PS otomatik şanzımanlı çift turboya sahip 2.0 TDCI dizel motor seçenekleri de Paris'te ilk defa açıklandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı