"Uluslararası Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresi"

"Uluslararası Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresi"

Bilecik Valisi Elban: - ''Gelişmişliğin, kalkınmanın, ilerlemenin ve her alanın ardında bilimsel gelişme ve çalışma yatıyor''

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde düzenlenen ''Uluslararası Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresi'' başladı.

Vali Süleyman Elban, Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksekokulunda düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, üniversitelerin bilimsel çalışmalarını önemsediklerini ve inandıklarını söyledi.

İdareci olarak yaptıkları çalışmaların bilimsel temelinin olması için üniversiteyle devamlı işbirliği içerisinde olduklarını belirten Elban, şöyle konuştu:

''1970'li yıllarda ülkemizdeki üniversite sayısını biliyoruz. Ülkemizde 10 yıl önce 'Her ile bir üniversite kuralım' denildiğinde tepkiyle karşılanmıştı. O fikrin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Burada yeni kurulan bir üniversitede uluslararası düzeyde ve 150'nin üzerinde akademisyenin 160'tan fazla bildiriyle katıldığı kongreyi ilçede gerçekleştiriyoruz. İlmin ve bilimin gelişmesi için sadece gayret, çalışma ve azim gerekiyor. Kongrede şehir olarak beklentimiz, kongrelerde güzel bildiriler hazırlanıyor ve çalışmalar ortaya konuluyor ama bu çalışmalardan faydalanmak istiyoruz. Kongrelerin bilimsel tarafı tamam ama 'Bilecik için de bu somut çıktı, bundan faydalanabilirsiniz' demenizi bekliyoruz. Gelişmişliğin, kalkınmanın, ilerlemenin ve her alanın ardında bilimsel gelişme ve çalışma yatıyor.''

Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da kongreye çok sayıda akademisyen katıldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Münür Şahin de ilçenin tarihinin milattan önce 5 bin yılına dayandığına işaret ederek ''Belediye olarak açmış olduğumuz sürekli eğitim merkezimizde farklı kollarda açılan kurslarla ve üniversite işbirliğinde Osmaneli kısa zamanda güzel yere gelecek. Osmaneli geleceğin parlayan yıldızı olacak.'' dedi.

Kongre, 3 gün sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı