Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası

Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası

Futbol turnuvasının İzmir ayağında Türkmenistan ve Kosova, 15-19 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazandı

İZMİR (AA) - Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nca organize edilen 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası'nın İzmir ayağında, Türkmenistan ve Kosova, 15-19 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek finallere katılmaya hak kazandı.

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, öğrenimlerini Türkiye'de sürdüren öğrencilerin bir araya gelmesi ve spor ruhuyla kaynaşmalarını sağlayarak eğitimlerini başarılı şekilde tamamlamaları, birer kültür elçisi olarak ülkelerine dönmeleri ve kamuoyunda farkındalık oluşturulması amacıyla Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası adıyla futbol turnuvası düzenledi.

Turnuva kapsamında eleme grubu maçlarının oynandığı 9 kent arasında yer alan İzmir'de, 25 ülkeden 28 takım mücadele etti.

Bornova'daki bir halı sahada oynanan eleme maçları sonucunda, Türkmenistan ve Kosova, 15-19 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek finallere katılma hakkını kazandı.  

İzmir Valisi Mustafa Toprak, finallere katılmaya hak kazanan iki takımın oyuncularına törenle madalyalarını takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı