Uluslararası öğrenciler akademisi açılış töreni yapıldı

Uluslararası öğrenciler akademisi açılış töreni yapıldı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı himayesinde İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen "2016 Uluslararası Öğrenciler Akademisi" programı törenle başladı.

GSB Konya Uluslararası Gençlik Akademisinde gerçekleştirilen programa, UDEF       ( Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Bölge Başkanı Mücahit Şahin Uludağ, Necmettitn Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Gençlik Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, 26. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili adayı ve YTB Afrika Uzmanı Mustafa Efe, dernek yöneticileri ve Konya’da öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği yönetim kurulu başkanı Murat Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi.  “bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz akademi de 67 Ülkeden 300 öğrenci ile 20 hafta boyunca, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset, Tarih, Sosyoloji, Mühendislik, Tercüme, Sinema ve Medya, İslam Düşüncesi, Ekonomi ve Kalkınma, Dil ve Edebiyat, Sağlık, Sivil toplum gibi birçok alanda eğitimler yapılacak. Akademinin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyorum.                                     

Programda Söz alan UDEF ( Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) Bölge başkanı Mücahit Şahin Uludağ dernek tarafından yapılan eğitimler ve diğer faaliyetler ile dünyanın birçok ülkesinden kardeşimizin birbirini daha yakından tanıma, ülkemiz ve dünya sistemi hakkında bilgilere sahip olduklarını ve ortak değerlerin oluşmasına ve kardeşliğe bilincine kavuştuklarını belirtti.

Proje Danışmanı Doç. Dr. Bekir Biçer ise “ Öğrencilerin öğrencilik dönemlerini en iyi şekilde değerlendirerek bu derslere devam etmesi ve kendilerini geliştirmesi gerektiğini, dünya sisteminin adaletli olmadığını, adaletli bir dünya sisteminin kurulmasının kendini geliştirmiş, bilinçli bir gençlikle mümkün olacaktır” dedi.

Akademinin ve uluslararası öğrenci çalışmalarının birbirimizle kardeş olduğumuzu ve birbirimize destek olduğumuzu öğretmesi açısından çok önemli olduğunu belirten Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Gençlik Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, “Öğrencilerin hiçbir zaman Türkiye’yi, bu akademileri, informal bilgileri unutmayacaktır.  Yeni bir dünya için el ele verip bunu başarabileceğimizi zihinlerinde tutması gerekir. Biz dünya güçlerini elinde bulunduranlardan daha zekiyiz ama birlikte iş yapma kültürümüz ve kendimize güvenimiz olmadığı için bu durumdayız. Zihinlerimizi kiraya vermeyeceğiz, azimle ve kendine güvenen insanlar olacağız.’’ dedi.

Programın açılış dersini yapan 26. Dönem Ak Parti Konya Milletvekili adayı, Uzman Mustafa Efe  “Türk Dış Politikasında Yeni Paradigmalar” başlıklı sunumunda, Türkiye’nin 1800’lü yıllardan sonra dış politikasındaki değişikler ve son yıllarda yapılan dış politika açılımlıları üzerinde durarak, Uluslararası öğrencilerin ülkeler arasındaki siyasi, kültürel, ticari etkilerinin önemli olduğunu belirtti.

Program Doç. Dr. Zekeriya Mızrak tarafından, Uzman Mustafa Efe’ye hediye takdimiyle son buldu.