Uluslararası nakliyecilerden ÖTV’siz mazot sevinci

Uluslararası nakliyecilerden ÖTV’siz mazot sevinci

UND Yönetim Kurulu Başkanı Nuhoğlu:- "Artık sınırda alacağımız yakıt bizi Almanya’ya kadar götürebilecek, Yurt dışında yüksek akaryakıt ücreti ödeyen ve birçok ülkede aldığı yakıt için vergi iadesi alamayan sektörümüz bu destekle bir nefes alacaktır"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Artık sınırda alacağımız yakıt bizi Almanya’ya kadar götürebilecek, Yurt dışında yüksek akaryakıt ücreti ödeyen ve birçok ülkede aldığı yakıt için vergi iadesi alamayan sektörümüz bu destekle bir nefes alacaktır." dedi.

Nuhoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ihraç malı taşıyan araçlara yurt dışına çıkışta verilen 550 litre ÖTV’siz mazot miktarının yapılan tebliğ değişikliği ile 900 Litre’ye yükseltilmesini değerlendirdi.

ÖTV’den muaf yakıt miktarının arttırılmış olmasının, hem sektör hem de ihracat için çok önemli bir katkı anlamına geldiğini belirten Nuhoğlu, "Sektörümüz ihracatla kalkınan ülkemiz için stratejik öncelikli bir sektördür. Bizim güçlü olmamız, ihracatımızın ve ekonomimizin güçlü olması demektir. Bu doğrultuda kararlar alan Hükümetimize teşekkür ederiz. Yapılan değişiklik, çok önemli bir destektir. Bu destekle kamu maliyesine ilave bir yük gelmezken yurt dışına gidecek döviz de ülkemizde kalmış olacak. Artık sınırda alacağımız yakıt bizi Almanya’ya kadar götürebilecek, Yurt dışında yüksek akaryakıt ücreti ödeyen ve birçok ülkede aldığı yakıt için vergi iadesi alamayan sektörümüz bu destekle bir nefes alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Nuhoğlu, bu değişiklikle, rekabet gücü artacak olan mal ihracatı yanında, hizmet ihracatına turizmden sonra ikinci en büyük katkıyı yaklaşık 15 milyar dolarla sağlayan lojistik sektörünün, Türkiye'nin kalkınmasındaki payının da önemli ölçüde artacağını ifade etti.

ÖTV’den muaf akaryakıt satışının en kısa sürede bütün sınır gümrüklerinde yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti:

"Bütün kapılarımıza yaygınlaşması ile toplam 500 milyon avro tutarı üzerinde motorin satışı yapılmış olacaktır. Böyle bir meblağ yurt dışına ödenmezken aynı zamanda yurt dışından ithal edilen bu yakıtın sınır kapılarında çıkan araçlara satışı, 'yurt dışında kullanılma amaçlı' olması sebebiyle bir tür ihracat da yapılmış olacaktır. Sektörümüz ve ihracatımız için çok önemli olan bu karara destek olan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’ye, Gümrük Bakanımız Bülent Tüfenkçi’ye ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal’a, karara imza atan tüm bakanlar kurulu üyeleri ve özellikle Başbakanımız Binali Yıldırım’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu karar ile ihracatımız kazanacak, dış ticaret hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir adım atılmış olacaktır. Sektörümüze ve ihracatçılarımıza hayırlı olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :