Uluslararası Mülteci Hakları Derneği iki yaşında

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği iki yaşında

Derneğin başkanı Yıldırım: - "Tüm dünyada 60 milyonu aşkın mülteci can havliyle savaş ve zulümlerden kaçıyor"

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Mülteci Hakları Derneği (UMHD) Başkanı Uğur Yıldırım, dünyada 60 milyonu aşkın mültecinin can havliyle savaş ve zulümlerden kaçtığını belirtti.

Derneğin ikinci kuruluş yılı, merkezin Fatih'teki yeni binasında düzenlenen törenle kutlandı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Yıldırım, derneğin mülteci krizinin en yoğun olduğu dönemde kurulduğunu anlattı.

Yıldırım, tüm dünyada 60 milyonu aşkın mültecinin can havliyle zulüm ve savaşlardan kaçtığını ifade ederek, Türkiye'de 2 yıldır bu alanda hizmet veren sivil toplum kuruluşları arasında fark edilir anlamda güzel işlere imza koymaya çalıştıklarını söyledi.

UMHD'nin bugün yeni binasını da kullanmaya başladığını aktaran Yıldırım, "Bugün de daha güzel ve geniş bir mekanda, profesyonel bir ekiple çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kutlu davada bu güzel adımımızda tekrar birlikte olduk. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımıza hep şunu diyoruz; mültecinin derdi ile dertlenmeye hoş geldiniz" diye konuştu.

Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak da tüm zulümlere karşı çıkmak zorunda olduklarını dile getirerek, "Yeryüzünde haksızlık kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olmak gibi imani bir görevimiz var. Bu sadece bir vicdan meselesi değil. Yurtlarından sürülen insanlar, Kur'an-ı Kerim'de ayrı bir kategoride değerlendiriliyor. Dolayısıyla bu işler bizim boş zamanlarımızda yapacağımız, vicdanımızı rahatlatacağımız işler değildir" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar ise göçün yadsınamaz bir gerçek olduğuna dikkati çekerek, hükümetin Göç İdaresi Genel Müdürlüğünü kurarak, bu konuda önemli bir adım attığını anlattı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Göç Komisyonu üyesi olduğunu belirten Yaşar, "Konu açıldığında arzu etmeseler bile Türkiye'nin göçle ilgili çalışmaları, engin misafirperverliği, gönül yüceliği konuşuluyor" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :