Uluslararası Mezunlar Derneği'nin yeni ofisi açıldı

Uluslararası Mezunlar Derneği'nin yeni ofisi açıldı

TUMED Başkanı Jumaev:- ''Amacımız, mezunların tecrübelerini Türkiye'nin ve kendi memleketlerinin faydasına göre şekillendirip coğrafyalar arası köprüler oluşturmaktır''

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Mezunlar Derneği'nin (TUMED) yeni ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Derneğin Fatih'teki yeni ofisinin açılış töreni, Kuran'ı Kerim tilavetiyle başladı.

TUMED Başkanı Ergash Jumaev, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin uzun yıllardır uluslararası öğrencilere ev sahipliği yaptığını ve 1990'lı yıllarda devlet politikası olarak gerçekleştirilen Büyük Öğrenci Projesi ile öğrenci gelişlerinin ciddi bir ivme kazandığını söyledi.

Uluslararası öğrencilerin mezun olmasıyla Türkiye mezunları kavramının hafızalara yerleşmeye başladığını belirten Jumaev, derneğin, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu'nun (UDEF) 2 Kasım 2015'te Türkiye mezunlarının katılımıyla gerçekleştirdiği Türkiye Mezunları Buluşması'nda kurulduğunu anlattı.

Jumaev, Türkiye içinde ve dışında mezunlarla bir araya gelerek farklı çalışmalar yaptıklarını aktararak, ''Profesyonel anlamda fikir alışverişi, yardımlaşma ve koordinasyon işini üstlenmek, yeni mezunların iş hayatına atılmasına yardımcı olmaya çalışmak, derneğimizin faaliyetlerindendir. Şimdiye kadar ulaştığımız 3 bin 500'ü aşkın mezunumuzla bu alanda çalışan ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olmanın gururunuzu yaşıyoruz. Amacımız, mezunların tecrübelerini Türkiye'nin ve kendi memleketlerinin faydasına göre şekillendirip coğrafyalar arası köprüler oluşturmaktır.'' diye konuştu.

UDEF Başkanı Mehmet Ali Bolat da dünya genelinde mezunların kurduğu dernek sayısının hızla arttığını ve 24 ülkede 29 derneğe ulaşıldığını belirtti.

Dünyada 100 binden fazla Türkiye mezunu olduğunu aktaran Bolat, Türkiye'de eğitim alan tüm mezunlara ulaşarak, ortak çalışmalar yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yapılan duanın ardından açılış kurdelesi kesildi, katılımcılara ikramda bulunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :