Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi

Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi

ALTSO Başkanı Şahin:- "MENA ülkeleri, ortak dil ve inanç birlikteliği sayesinde birbiri ile en iyi ilişki kurabilecek yapıya sahip ülkeler topluluğudur. Yani bizler aslında dostuz ve daha da ötesi kardeşiz"

ANTALYA (AA) - Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, "MENA ülkeleri, ortak dil ve inanç birlikteliği sayesinde birbiri ile en iyi ilişki kurabilecek yapıya sahip ülkeler topluluğudur. Yani bizler aslında dostuz ve daha da ötesi kardeşiz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Serik Belediyesi organizasyonuyla Antalya'da düzenlenen, 1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi'ne katılan acente sahipleri, Alanya ilçesini gezdi.

Bir otelde gerçekleştirilen Alanya'nın tanıtım toplantısında konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, acente sahiplerini Alanya'da ağırlamaktan mutlu olduklarını bildirdi.

Alanya'nın turizm potansiyeli hakkında bilgi veren Şahin, gecikmiş ve yapılması gereken bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

MENA ülkelerinin yaklaşık 600 milyonluk nüfus ve 4 trilyon dolarlık bir milli gelire sahip olduğunu belirten Şahin, "Bugün dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında Türkiye ve Suudi Arabistan var. Bu kadar büyük bir gücü doğru bir şekilde yönetmek ve bu birliktelikten çok fazla yarar sağlamak mümkün ancak bugünkü resme dikkatlice baktığımızda ne yazık ki bunu kullanamadığımız ve işbirliği olanaklarından yeterince yararlanamadığımız görülüyor. Bölgemiz dünyada adını kalkınmadan çok işsizlik, açlık ve terör gibi sorunlarla duyuruyor" dedi.

Şahin, sorunların çözümünün öz kaynakların doğru kullanılması ve samimi işbirliğinden geçtiğini dile getirerek, bu noktada üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Şahin, "MENA ülkeleri ortak dil ve inanç birlikteliği sayesinde birbiri ile en iyi ilişki kurabilecek yapıya sahip ülkeler topluluğudur. Yani bizler aslında dostuz ve daha da ötesi kardeşiz" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :