Uluslararası kuruluşlara Aden'de ofis açma çağrısı

Uluslararası kuruluşlara Aden'de ofis açma çağrısı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, uluslararası kuruluşlara Yemen'in geçici başkenti Aden'de ofis açmaları çağrısında bulundu

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, uluslararası kuruluşlara Yemen'in geçici başkenti Aden'de ofis açmaları çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan'da yayımlanan Er-Riyad gazetesinin haberine göre, Koalisyon Güçleri Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, başkent Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, Yemen'deki yaptırım komisyonuna ait uzmanlar ekibinin hazırladığı ve İran'ın Yemen'de Husileri desteklediğini içeren raporu memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Maliki, raporun, Husilerin İran'a ait balistik füzelerin yanı sıra insansız hava aracı, hızlı tekne ve mayına sahip olduklarına işaret ettiğini ve bunun da Yemen krizini daha da karmaşık hale getirdiğini ifade etti.

Sözcü Maliki, raporda isimlerine yer verilen ve aralarında Muhammed Ali el-Husi'nin de olduğu bazı kişilerin BM Güvenlik Konseyi'nin 2140 sayılı kararından doğan yaptırım listesine eklenmesini talep etti.

Husilerin, çocukları okuldan alarak savaş meydanlarına götürdüğünü söyleyen Maliki, ülkedeki insani duruma da değindi. Halihazırda yardımların ulaştırıldığı 22 sınır kapısının çalışır halde olduğunu ve bu yardımlardan yaklaşık 959 bin sivilin faydalandığını belirten sözcü, gerek Birleşmiş Milletler'e ait olanlar gerekse diğer uluslararası kuruluşlara Yemen'in geçici başkenti Aden'de ofis açmaları çağrısında bulundu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :