Uluslararası Kenan Rifai Sempozyumu

Uluslararası Kenan Rifai Sempozyumu

TÜRKKAD İstanbul Şubesi Başkanı Sargut:

İSTANBUL (AA) - Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut, İslam'ın hakiki yüzünü dünyaya anlatmak gibi bir gayeleri bulunduğunu belirterek, "Müslümanlığın hakikatini yaşayarak ölmek istiyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRKKAD İstanbul Şubesi ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen "Rahmet Kapısı-Uluslararası Kenan Rifai Sempozyumu", Yenikapı Mevlevihanesi'nde başladı

Açılışta konuşan Derneğin Genel Başkanı Emine Bağlı, sempozyumun, derneğin Kenan Rifai hazretlerinin insan yetiştirme, halka hizmet ve tevhit anlayışını eserleriyle öğreten, yaşayışıyla örnek olan Samiha Ayverdi'nin manevi ve fikri desteğiyle 1966'da kurulduğunu anlattı. 

TÜRKKAD İstanbul Şubesi Başkanı Cemalnur Sargut da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenan Rifai'nin, Peygamber ahlakını yaşamadaki tavrının, örnek olmaya devam ettiğini söyledi.

İslam'ın hakiki yüzünü dünyaya anlatmak gibi bir gayeleri bulunduğunu aktaran Sargut, "Müslümanlığın hakikatini yaşayarak ölmek istiyoruz" dedi. 

Kenan Rifai Sempozyumu'nu "rahmet kapısı" olarak nitelendiren Sargut, şu görüşleri dile getirdi:

"İslam aleminin manasına girebilmek, Hakikat-ı Muhammediye'yi idrak için, Peygamber efendimizin ahlakını öğrenmek ve nasıl yaşanılacağını görmek için bu rahmet kapısından girmek zorunda olduğumuzu hissettik. Batı'ya hakikaten İslam'ın güler yüzünü, sevgi dolu yüzünü, Peygamberimizin yaymaya çalıştığı hakiki İslam'ı anlatan bir öğretmenin öğrencileri olarak 'Nasıl daha tesirli oluruz' diye düşündük."

Sargut, ABD'de North Carolina Üniversitesi ile Çin'de Pekin Üniversitesi'nde iki kürsü kurduklarını belirterek, "Şimdi gözümüz Oxford Üniversitesi'nde, oradan teklif aldık. Bütün bu kurulan kürsüler hakiki İslam'ı, Peygamber İslamı'nı, hocamızın anlattığı tevhit manasını dünyaya yaymak için" diye konuştu.

Mevlevi ayini gerçekleştirilen açılışta ayrıca Kenan Rifai'nin torunu Orhan Büyükaksoy ile Uluslararası Mevlana Vakfı 2. Başkanı Esin Çelebi birer konuşma yaptı. 

Aralarında Prof. Dr. Süleyman Uludağ, Prof. Dr. Mustafa Kara, Prof. Dr. Omid Safi, Doç. Dr. Juliane Hammer, Yrd. Doç. Dr. Emin Işık, Sadık Yalsızuçanlar, Prof. Dr. Turan Koç ile Prof. Dr. Kenan Gürsoy'un da bulunduğu çok sayıda konuşmacı, Kenan Rifai'yi farklı yönleriyle değerlendirecek.

Açılışın ardından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda devam edecek sempozyum, 31 Mayıs'ta sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı