Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali

Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali

Antalya'da dördüncüsü düzenlenen festivalde, saatte yaklaşık 300 kilometre hıza ulaşabilen model uçaklar gösteri yaptı

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Antalya'da düzenlenen 4. Uluslararası Jet Motorlu Model Uçak Festivali'ne, yerli ve yabancı yaklaşık 30 pilot katıldı. 

THK Genel Başkanı Vacit Öktem, Karain Havacılık Eğitim Merkezindeki etkinlik öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, festivale İngiltere, İsviçre, Almanya ve Türkiye'den 30'a yakın jet motorlu model uçak pilotunun katıldığını söyledi.

Havacılığa gönül verenlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini anlatan Öktem, "Türk Hava Kurumu, şimdiye kadar sadece kurban derisi toplamakla gündeme gelen bir kuruluştu. Evet, biz kurban derisi topluyoruz ama bunu da bir şekilde halkımıza veriyoruz. Ülkemizin dört bir yanında, eğitim merkezlerimizde, burada etkinliği yapacak gençlerimizi havacı olarak yetiştiriyoruz" diye konuştu.

- "O eski itibarımızı geri kazanmaya çalışacağız"

Öktem, kurumdan yetişenlerin sayısını arttıracaklarını ifade ederek, holdingleşme içinde olmayacaklarını dile getirdi.

"Bir de geçmişte yaşadığımız, o eski genel başkanın şahsından kaynaklanan o olumsuzluğu da biz artık bitirdik, onu yargıya bıraktık" diyen Öktem, şunları kaydetti:

"Yepyeni Türk Hava Kurumu yönetimiyle, halkımıza kendimizi sevdirmeye, o eski itibarımızı geri kazanmaya çalışacağız. Halkımız bize güvensin, inansın çünkü Türk Hava Kurumunu şu anda idare edenler, halkın içinden gelmiş kişiler."  

Jet uçaklarının prototiplerinin yer aldığı festivalde, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) tarafından üretilen jet motor türbini de sergilendi.  

Programda saatte yaklaşık 300 kilometre hıza ulaşabilen model uçakların yanı sıra Türk Hava Kuvvetlerine ait model Solotürk uçağının şovu, "mikrolight, paraglider, moskito, paraşüt, wingsuit atlayışları", sıcak hava balonu, piston motorlu model uçak gösterileri ile "cayrokopter" uçuşu beğeni topladı.

Kaynak:Haber Kaynağı