Uluslararası İslami Medya Konferansı

Uluslararası İslami Medya Konferansı

Konferansa 50 ülkeden haber editörleri katılıyor

CAKARTA (AA) - Uluslararası İslami Medya Konferansı, Endonezya'nın başkenti Cakarta'da başladı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Muhammed Fakir, çeşitli ülkelerden medya temsilcilerinin katıldığı konferansın açılışında yaptığı konuşmada, medyanın küresel bir rol oynadığını belirterek bu konferansa katılan İslam ülkelerinden pek çok haber editörünün, medyanın önemi ve gücüyle İslam dünyasının bu çerçevedeki konumunu tartışacağını söyledi.

Fakir, "Konferansın gerçekleşmesine katkı sağlayan, konferansa katılan yabancı medya temsilcilerine teşekkür etmek istiyorum. Kudüs, Filistin veya Suriye'de yaşanan dramların ve gerçeklerin gün yüzüne çıkması ve daha çok duyulması için medyada birliğin sağlanması gerekiyor." diye konuştu.

Sosyal medyanın öneminin altını çizen Fakir, "Sosyal medya günümüzde en etkili medya birimi olma özelliği taşıyor. Barack Obama'nın ABD başkanı olmasında sosyal medyanın katkısı ne kadar çok olduysa Mısır'da Hüsnü Mübarek'in görevinin sona ermesinde de etkisi o kadar büyük olmuştur." ifadesini kullandı.

Cakarta'daki Antara Haber Ajansı'nda düzenlenen konferansa 50 ülkeden haber editörleri katılıyor.

Yarın sonra erecek konferansta Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ile Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Ömer Faruk Tokat, Türkiye'yi temsil ediyor.

İki gün sürecek programla Filistin'in özgürlüğü ile Ortadoğu'daki sorunların çözümünde medyanın gücünün birleştirilmesi, birlik ve beraberliğin sağlanmasını hedefleniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı