"Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması"

"Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması"

İSTANBUL (AA) - IRCICA (İslam Konferansı Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) ile Pendik Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen "Uluslararası...

İSTANBUL (AA) - IRCICA (İslam Konferansı Teşkilatı İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) ile Pendik Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen "Uluslararası İslam Ülkeleri Geleneksel Sanatçılar Buluşması" İstanbul'da başladı.

Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gerçekleşen açılış törenine IRCICA Genel Direktörü Doç. Dr. Halit Eren, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Pendik sahilindeki festival alanında Eren ile birlikte stantları gezen Şahin, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinlikle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Şahin, festivalin bu yıl 11. kez kapılarını açtığını belirterek, "IRCICA ile beraber 33 farklı ülkeden 50 sanatçıyla festivali başlatıyoruz. Çok önemli bir sergi olan, Hikmet Barutçugil'in ebru sanatı sergisiyle başlayan festivalimizde, yaklaşık 50 sanatçının açtığı stantlarda eserleri 10 gün boyunca hep beraber temaşa edeceğiz" dedi.

Festivalin ana hedefinin Pendikliler ve tüm İstanbulluları sanat ve sanatçıyla buluşturmak olduğunu kaydeden Şahin, "Bir diğer hedefimiz ise sanatçıları bir araya getirmek. İslam dünyasının darmadağın olduğu bir zamanda sanatçıların buluşmasının da çok önemli faydalar ortaya koyacağını düşünüyorum. Bu anlamda birbirimizi daha iyi tanımak, sanattaki başarılarımızı önce kendimiz, sonra da başkalarına tanıtabilmek gerçekten de çok önemli. Bu vesileyle İslam kardeşliğinin yeniden ihya edilmesi anlamında ana teması kardeşlik olan etkinliği başlattık. Tüm İstanbulluları ve sanatseverleri bekliyoruz" diye konuştu.

Dr. Halit Eren ise İslam Konferansı Teşkilatının kültür kurulu olarak İslam ülkelerinin sanat ve kültürünü birbirlerine tanıtan, İslam ülkelerindeki sanatseverleri buluşturan faaliyetleri sürekli gerçekleştirdiklerini ifade etti. 

Bu yıl da Pendik Belediyesiyle birlikte böyle bir çalışma başlattıklarını dile getiren Eren, "Sayın başkanın da ifade ettiği gibi İslam dünyasının bütün ülkelerinden çeşitli sanatçılar hünerlerini burada İstanbulluların beğenisine sunacak. Pendik Belediyesine ve Sayın Başkanına teşekkür ediyor ve İstanbulluları davet ediyorum" dedi.

- 33 ülkeden 50 sanatçı

Etkinlikte Türk sanatçıların yanı sıra Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Cezayir, Dağıstan, Endonezya, Fas, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Lübnan, Moritanya, Malezya, Mali, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Suudi Arabistan, Sudan, Tacikistan, Tataristan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün ve Yemen’den yaklaşık 50 sanatçı eserlerini sergileyecek.

Etkinlik 13 Eylül Pazar gününe kadar Pendik sahilinde sanatseverleri ağırlayacak. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı