Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu kuruluyor

Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu kuruluyor

Duabi'de "Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu" oluşturulması anlaşması imzalandı

DUBAİ (AA) - Dubai'de 10 ülkenin katılımıyla "Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu" oluşturulması anlaşması imzalandı.

Dubai'de düzenlenen törenle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Suudi Arabistan, ABD, İspanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Avustralya ve Yeni Zelanda tarafından Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu oluşturulması için anlaşma imzalandı.

BAE Çevre ve Su Bakanı Raşid Ahmed Bin Fehd, imza törenindeki konuşmasında, gıda standartları ile ilgili oluşturulacak forumda bütün ülkelerde geçerli olacak helal gıda standartlarıyla, Müslümanların helal gıda konusundaki güveninin artacağını belirterek, "Bu adım, İslami ekonomiye olan destek, sunulan hizmetler ve gıda ürünlerindeki kalite standartlarını yükseltme çalışmaları çerçevesinde atıldı." dedi.

Helal mefhumunun sadece gıda ve içeceklerle sınırlı kalmadığını ifade eden Bin Fehd, "Helal mefhumu artık tekstil, kozmetik, ilaç, besin takviyeleri, bankacılık, İslami finans, otel ve aile turizmi gibi sektörleri de içeriyor." diye konuştu.

Kurulması kararlaştırılan Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu, ilk etapta Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilecek. Daha sonra da forumun bütçesine tüm üye ülkelerin katılması için bir düzenleme yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :