Uluslararası Gold Wing Türkiye Buluşması

Uluslararası Gold Wing Türkiye Buluşması

27 ülkeden yaklaşık 130 motosikletli Çanakkale'de şehitlik ve anıtları ziyaret etti

ÇANAKKALE (AA) - Gold Wing Club Turkey tarafından organize edilen "Uluslararası Gold Wing Türkiye Buluşması" etkinliği Çanakkale'de başladı.

Türkiye ve 26 dış ülkeden yaklaşık 130 motosikletli ve beraberindekiler, Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası'na geldi.

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ve bazı vatandaşlar tarafından karşılanan katılımcılara, ilçenin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda Köprülü Hamdibey İlkokulu halk oyunları ekibince gösteri sunuldu.

Motosikletli grup, Conkbayırı, Bigalı köyü, Atatürk Evi ile Arıburnu bölgelerindeki şehitlik ve anıtları da ziyaret etti.

Gold Wing Club Turkey Derneği Başkanı İsmail Faiz Köprülü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikle Avrupa ve Türkiye'deki motosiklet tutkunlarını bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Yabancı misafirlere Türkiye'nin güzelliklerini ve Türk insanının misafirperverliğini göstermeyi amaçladıklarını belirten Köprülü, "Bu yılki toplantımızı Çanakkale'de yapmayı planladık. Hafta sonuna kadar 200 motosikletliye ulaşacağımızı umuyorum. Şu anda 130'a yakın motosikletli var. Rusya ve Litvanya da dahil olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinden katılımcı misafirlerimizle burada buluştuk." dedi.

Etkinliğin 24 Eylül'de sona ereceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :