Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları Sempozyumu

Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları Sempozyumu

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ), Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları Sempozyumu düzenlendi. Üniversiteden yapılan açıklamaya...

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesinde (AGÜ), Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları Sempozyumu düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, AGÜ Gençlik Fabrikası tarafından, SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Türkiye, Fransa ve İtalya ulusal ajansları ortaklığıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Gençlik İstihdamı Sorunları Sempozyumu başladı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu ve Seminer Salonlarında gerçekleştirilen sempozyuma, 37 ülkeden, 200'den fazla davetli katıldı.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, yeni üniversite modeli, eğitim ve araştırma yaklaşımları, sanayi ve toplum arasında yeni bir iletişim yöntemine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Üniversiteler ve sanayi arasında çok büyük bir boşluk olduğunu dile getiren Sabuncuoğlu, eğitim kurumlarının çoğunun, toplumun ihtiyacına cevap vermekte başarısız olduğu eleştirisi yaptı.

SALTO-Youth Euromed Kaynak Merkezi Başkanı ve Fransa Ulusal Ajansı Başkan Vekili Bernard Abrignani de gençlerin geleceği için çalışılması gerektiğini belirtti.

Çeşitli atölye çalışmalarının da gerçekleştirileceği sempozyum üç gün sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :