Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası

Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası

ANKARA (AA) - Antalya'da düzenlenen Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası'na katılan Enes Talha Kalender, altın madalya kazandı.Çubuk Halk Eğitim Merkezi tarafından...

ANKARA (AA) - Antalya'da düzenlenen Uluslararası Eskrim Çocuk Kupası'na katılan Enes Talha Kalender, altın madalya kazandı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa katılan Kalender, Antalya'da 180 kişinin katıldığı karşılaşmada, "süper minik erkek kılıç" branşında başarı elde etti.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Antrenörü Mustafa Kalender, yaptığı açıklamada, turnuvaya Azerbaycan, Bulgaristan, KKTC, Mısır, Gürcistan, Ürdün, Suudi Arabistan ve Türkiye'den bin 900 sporcunun katıldığını bildirdi.

Turnuvaya 16 kursiyerlerinden 11'inin katıldığını ifade eden Kalender, müsabakayı yenilgisiz tamamlayan Kalender'in büyük başarı gösterdiğini kaydetti.

Bir üst yaş grubuna da katılan Kalender'in, 259 kişinin yarıştığı minikler kategorisinde de üstün performans sergileyerek 6. olduğunu ve bronz madalyayı almaya hak kazandığını belirten Kalender, başarılarında sadece teknik taktik olarak değil aynı zamanda dünyaca ünlü Faslı dünya şampiyonu atlet Rachid Arnouss’dan da kondisyon desteği almalarının etkisi olduğunu bildirdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir de elde edilen başarı nedeniyle sporcu ve antrenörü tebrik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :