Uluslararası Enerji Ajansı raporu:

Uluslararası Enerji Ajansı raporu:

"OECD ülkeleri, geçen yıl elektrik tüketiminin yüzde 22’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladı"

PARİS (AA) - Ekonomik İşbirliği Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Enerji Ajansı, OECD’ye üye ülkelerinin elektrik tüketiminin yüzde 22’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladığını açıkladı.

Ajansın bugün kamuoyuna açıkladığı raporda, üye ülkelerde geçen yıl enerji üretiminin 4 milyar ton petrole eş değer olduğu bildirildi.

OECD ülkelerinin enerji ihracatının ise 1,7 milyar ton petrole eş değer olduğunu kaydedilen raporda, enerji ithalat oranının ise yüzde 2,5 oranında düşerek 1,3 milyar ton petrol eş değerine indiği belirtildi.

ABD’de petrol üretiminin yüzde 12, doğalgaz üretiminin yüzde 5 oranında arttığı aktarılan raporda, Avustralya ve Kanada’da ise petrol ve kömür üretiminin geçen yüzde 5 artış kaydettiğine işaret edildi.

İklim koşullarının çok sert olmaması nedeniyle geçen yıl OECD’de gaz tüketiminin yüzde 2,3, kömür tüketimini yüzde 1,9 ve petrol tüketimin yüzde 0,9 düşüş gösterdiği kaydedildi.

Raporda "OECD ülkeleri, geçen yıl elektrik tüketiminin yüzde 22’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladı" ifadelerine yer verildi.

 

 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı