Uluslararası E-Ticaret Konferansı

Uluslararası E-Ticaret Konferansı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "İnternetin elektronik ticaret yapmakla ilgili sağladığı imkanlar tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bunun için öncelikle lojistik olması gerekiyor. Lojistiğin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için p

ANTALYA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İnternetin elektronik ticaret yapmakla ilgili sağladığı imkanlar, tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bunun için öncelikle lojistik olması gerekiyor. Lojistiğin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için posta idareleri dahil, herkesin kendini buna uygun bir şekilde güncellemesi veya yapısını buna uygun hale getirmesi gerekiyor. dedi.

Bakan Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile PTT'nin turizm merkezi Belek'te bir otelde düzenlediği Uluslararası e-Ticaret Konferansı kapsamında yaptığı konuşmada, e-ticaret, lojistik, ticaret ve para hareketlerinin masaya yatırıldığını belirterek, hem tecrübe paylaştıklarını hem de "Neredeyiz, nerede olmak istiyoruz, olmak istediğimiz yere nasıl erişiriz?" konularını tartıştıklarını ifade etti.

E-ticaretin sadece posta olmadığına işaret eden Arslan, "Bilgi ve iletişim teknolojileriyle internet kullanımının geldiği noktada, dünyada artık birçok kişinin internet marifetiyle bütün işlemlerini yapabildiğini, buna bağlı olarak e-ticaretin geliştiğini gördük. Baş döndürücü bir hızla da gelişmeye devam ediyor. İnternetin elektronik ticaret yapmakla ilgili sağladığı imkanlar tek başına bir anlam ifade etmiyor. Bunun için öncelikle lojistik olması gerekiyor. Lojistiğin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için posta idareleri dahil, herkesin kendini buna uygun bir şekilde güncellemesi veya yapısını buna uygun hale getirmesi gerekiyor. Sadece bu değil, aynı zamanda lojistik işleminin de sağlıklı olabilmesi için ulaştırma altyapılarının geliştirilmesi, özellikle emniyetli hale gelmesi gerekiyor. Türkiye'de bu konuda çok yol aldığımızı paylaştık." diye konuştu.

Özellikle e-ticaretin sağlıklı yürüyebilmesi adına işlemlerin güvenli bir şekilde yapıldığının kullanıcılara iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Gerçekten işlemlerin de güvenli hale getirilmesi lazım. Çünkü, hala yüzde 45'ler seviyesinde insanımızın elektronik ortamda veya internet ortamında yapılan alışverişlerle ilgili tereddüdü olduğu gözüktü." ifadesini kullandı.

- "Türkiye olarak geçmişte hep takip eden olurduk"

Başbakan Binali Yıldırım'a konferansın kapanış törenini onurlandırdığı için teşekkür eden Arslan, Başbakan Yıldırım'ın 2002'den bugüne, Türkiye'nin kalkınma hamlesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları hizmetlerin herkes tarafından bilindiğini kaydetti.

E-ticaret dahil olmak üzere, bilgi ve iletişim teknolojilerinde dünyada son 15 yılda baş döndürücü bir hızla değişim ve gelişim olduğunu anlatan Arslan, "Türkiye olarak geçmişte hep takip eden olurduk. Ancak sayenizde son 15 yılda takip eden değil, takip edilen veya takip edilenlerle birlikte olduk." diye konuştu.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, konuk ülkelerin ulaştırma ve haberleşme bakanları ile PTT teşkilatlarının başkanları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :