"Uluslararası Çölleşmeyle Mücadele Eğitimi"

"Uluslararası Çölleşmeyle Mücadele Eğitimi"

Türkiye'de çölleşmeyle mücadelede iyi uygulama örnekleri ve tecrübeler, Afrika ülkelerinden temsilcilerle paylaşıldı

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğünce düzenlenen Uluslararası Çölleşme ile Mücadele Eğitimi kapsamında Karapınar'da bir etkinlik düzenlendi.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gözükara, Karapınar Çölleşme ve Araştırma Merkezinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl 13'üncüsünü düzenledikleri etkinliğe 19 Afrika ülkesinden 28 temsilcinin katıldığını söyledi.

Katılımın yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını ifade eden Gözükara, "Türkiye'nin çölleşmeyle mücadelesini ve bu konudaki bilgi, birikim ve tecrübelerini en iyi şekilde Afrika ülkelerinden gelen katılımcılara aktarıyoruz. Kendi ülkelerinde uygulayabilecekleri örnekleri gösteriyoruz. Bunlar arasında ormancılık, erozyonla mücadele, ağaçlandırma, tarım ve hayvancılıkla ilgili örnekleri de aktarıyoruz." diye konuştu.

Madagastar temsilcisi Nirinahoelisoa Ratmison, Türkiye'nin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, "59 senedir yaptığınız çalışmayı gördük. Bundan ilham aldık. Bizim de buna benzer yerimiz var. Biz de buradaki çalışmaları kendi ülkemizde yapabiliriz. Ölü bir bölgeyi yaşanır hale getirdiniz. Çok büyük ve örnek bir çalışma olmuş." dedi.

Konuşmaların ardından, Karapınar Çölleşme ve Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Necati Şimşekli tarafından "erozyonun dünü ve bugünü" konulu slayt gösterisi yapıldı.

Daha sonra, Afrikalı heyet, erozyon sahasında lavanta ekimi yaparak işçilerle sohbet etti.


 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :