Uluslararası Basketbol Akademi organizasyonu

Uluslararası Basketbol Akademi organizasyonu

Çanakkale'de düzenlenen kampta genç basketbolcular, ünlü oyuncu ve antrenörlerle bir araya geldi

Uluslararası Basketbol Akademi (UBA) organizasyonuyla Çanakkale'de düzenlenen kampa, Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Ukrayna, Katar, Mısır ve Bahreyn gibi ülkelerden katılan genç basketbolcular, ünlü oyuncu ve antrenörlerle bir araya geldi.

UBA Genel Direktörü Adin Adinovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kampı Çanakkale'de yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

Kampın konseptinin Türkiye'ye göre biraz farklı olduğunu belirten Adinovic, "Kampımızı böldük. Şutörler için ayrı, kısalar, uzunlar için ayrı ayrı çalışmalar organize ettik. Buradaki antrenörler, Türkiye ve yurt dışında görev yapmış önemli isimler. Damir Mulaömerovic, Mike Terpstra, Arkell Bruce gibi isimlere, buraya gelip çocuklara hak ettikleri değeri verdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Adinovic, kampı geleneksel hale getirip, her yıl Çanakkale'de düzenlemeyi umduklarını ifade ederek, "Kamplarımız 15-19 yaş için. Hem ABD hem de Avrupa'daki sayılı antrenörleri buraya getirip, çocuklara görme fırsatı yaratmanın yanı sıra yurt dışındaki antrenmanların nasıl olduğunu gösteriyoruz. Bu kapsam da onlar da kendilerini daha fazla geliştirecek. Türkiye'de yetenekli çok sporcu var. Sadece eksiklikleri öz güven. O yüzden onlara öz güven aşılamak istiyoruz" diye konuştu. 

Organizasyona katılan ve gelecek vadeden 22-23 sporcunun tam burslu olarak ABD'ye gönderildiğini aktaran Adinovic, "Bu kampa Arkell Bruce'un da gelmesinin nedeni bu. Çocukları izleyecek, beğenilenler burs kazanma şansını yakalayacak" ifadelerini kullandı. 

Adinovic, profesyoneller arasında turnuvalar düzenleyip, antrenörlerin ve sporcuların Türkiye'ye gelmesini sağladıklarını dile getirip, şunları kaydetti:

"Onlar da Türkiye'deki yetenekli çocukları izliyor. Aslında bu yıl Real Madrid ve Barcelona gibi takımları Çanakkale'ye getirip, sürpriz yapmak istiyorduk, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla. Zaman ve salon sorunları nedeniyle bunu yapamadık. Ama inşallah seneye buraya bu takımları getireceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı