"Uluslararası Ankara 28. Film Festivali"

"Uluslararası Ankara 28. Film Festivali"

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenen festivalde, 142 gösterim, 57 uzun, 64 kısa ve 21 belgesel film seyirciyle buluşacak

ANKARA (AA) - Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen "Uluslararası Ankara 28. Film Festivali"nde, 142 gösterim, 57 uzun, 64 kısa ve 21 belgesel film perdeye yansıyacak.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfından yapılan yazılı açıklamaya göre, festival, yönetmen Martin Butler ve Bentley Dean imzalı "Tanna" ve Yönetmen Reha Erdem'in filmi "Hayat Var" filmleriyle başladı.

Ardından, Emily Dickinson'un şiirleriyle Terence Davies'in sinemasını birleştiren, şairin öğrencilik yıllarından itibaren hayatının büyük bir kısmını anlatan yönetmen Terence Davies'in "Sessiz Bir Tutku" filmi ve yönetmen Calin Peter Netzer'in "Ana Sevgilim" isimli filmlerin gösterimi yapıldı.

Festivalde, Yönetmen Mehrdad Oskouei, uyuşturucu satışı ve kaçakçılığından adam öldürmeye çeşitli nedenlerden içeri girmiş bir grup 18 yaşından küçük kızın hikayesini anlattığı filmi "Yıldızsız Rüyalar" ve yönetmen Andres Veiel'in zamanından çok ileri kabul edilen Alman heykeltıraş ve performans sanatçısı Joseph Beuys'u anlatan belgesel filmi seyirciyle buluştu.

Belgesel filmde, ünlü sanatçının sanata ve dünyaya bakış açısına da değiniliyor. Film aynı zamanda Berlin UFF'de "Altın Ayı" için yarışan filmler arasındaki tek belgesel arasında yer alıyor.

- Bu akşam festivalde neler var?

Festival kapsamında bu akşam 19.00 ve 21.30 saatlerinde dört ayrı film izleyicisinin karşısına çıkacak.

Büyülü Fener Salon 1'de gerçekleşecek gösterimin ilki 19.00'da, Yunanlı yönetmen Vassilis Mazomenos'un "Çizgiler" isimli filmi olacak. Yedi kişinin hayatlarını "Hayat Çizgisi" adlı psikolojik destek merkeziyle birbirine bağlayan film, ekonomik kriz zamanlarında Yunanistan'da yaşamaya çalışmanın nasıl olduğunu konu ediniyor.

Ardından gösterime girecek Büyülü Fener Salon 2'de ise yönetmen Cesc Gay imzası taşıyan "Truman" isimli filmi izleyicisiyle buluşacak. Filmde, kemoterapi kanserini durdurduğu için son günlerini hastanelere gitmek zorunda kalmadan geçirecek olan Julian'ı ziyarete giden Tomas, Julian ve köpeği Truman ile birlikte geçirdiği duygusal dört günü anlatıyor.

Büyülü Fener Salon 1'de 21.30'da gerçekleşecek gösterim, yönetmenin arşiv görüntüleriyle kendi yorumlarını bir araya getiren "Zaman ve Şehir" izleyicisiyle buluşacak. Film, Terence Davies'in çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği Liverpool'a dönerek geçmişini hatırlamasından oluşuyor. Davies'in dışlanmışlık ve umutsuzluğunu seyirciye aktarmakta oldukça başarılı olan film, çoğu siyah beyaz olan ve arada bu film için çekilmiş renkli görüntülerden oluşuyor.

Ardından gösterime girecek Büyülü Fener Salon 2'de ise yönetmen Kristina Grozeva ve Petar Valchanov'un "Kol Saati" isimli filmi sinema izleyicisiyle buluşacak. Filmde, demiryolu işçisi Tsanko Petrov'un bir gün rayların üstünde bolca para bulmasıyla başlıyor. Yönetmenlerin "Gazete Kupürleri Üçlemesi" diye adlandırdıkları filmlerin ikincisinden oluşan filmde, bulduğu parayı kendi hayatını iyiye götürmek için harcayabilecekken onurlu bir işçi sınıfı mensubu olarak parayı devlete teslim eden Petrov'un hikayesini konu ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :