Uluslararası Altın Ok Festivali

Uluslararası Altın Ok Festivali

Balıkesir'de üç gün süren festival sona erdi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de düzenlenen ve üç gün süren "Uluslararası Altın Ok Geleneksel Türk Okçuluğu ve Atlı Savaş Sanatları Festivali" sona erdi.

Balıkesir Terminali'nin arka tarafındaki alanda Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Karesi Atlı Okçuluk Derneği tarafından düzenlenen festivale 16 ülkeden 37'si yabancı 407 sporcu katıldı. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği festivalde, ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giyerek yay gerip ok atan sporcular, izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Festivalin kapanışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Genimizde yer alan sporları gençlerimize doğru anlatabilirsek Türkiye'yi daha güzel noktalarda temsil edeceğiz." dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da Türk kültüründe var olan at sevgisi ve ok sporunun bu organizasyonla tamamen gün yüzüne çıktığını belirterek "Tarihimize güzel bir yolculuk yaptık. Kendimizle gurur duyduk. Unutulmaya yüz tutmuş sporlarımızdan geleneksel oyunlarımıza kadar birçok sosyal aktiviteyi vatandaşlarımızla buluşturduk. Hayal ettiğinizde her şey çok daha güzel oluyor." diye konuştu.

Atlı Okçuluk Yarışmaları, Türk, Alp, Kabak ve Kore parkurları olmak üzere 4 kategoride yapıldı. Kabak parkurunda birinci Ümit Tekcan, ikinci Hamza Şanlı, üçüncü Mehmet Can Coşkun, dördüncü İbrahim Güneş, Kore parkurunda birinci Dimitar Trukanov, ikinci Şevket Sarıdemir, üçüncü Murat Aljalemdeh, dördüncü Davut Çakır, Alp parkurunda birinci Serdar Gürbıyıkoğulları, ikinci Murat Boncuk, üçüncü Murat Aljalemdeh, dördüncü Murat Çıtak, Türk parkurunda ise birinci Ömer Atar, ikinci Enis Yurdakök, üçüncü Mihail Cozmei, dördüncü ise Alperen Alkan oldu.

Yaya Okçuluğu müsabakalarında ise Kadınlar kategorisinde birinci Melike Karalı, ikinci Tuğba Kılıç, üçüncü İrem Deniz, dördüncü Şebnem Saliha Çakıroğlu oldu. Erkekler kategorisinde de birinci Ahmet Özoğul, ikinci Alparslan Yeşilkaya, üçüncü Savaş Atalay, dördüncü Burhan Aktaş, Karma Gençler kategorisinde ise birinci Onur Sünnetçioğlu, ikinci Emir Balaban, üçüncü Berkay Temel, dördüncü Enes Demir oldu.

Dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :