Uluslararası 17 Yaş Altı Bayanlar Sutopu Turnuvası

Uluslararası 17 Yaş Altı Bayanlar Sutopu Turnuvası

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yarın İstanbul'da başlayacak Uluslararası 17 Yaş Altı Bayanlar Sutopu Turnuvası'nda (İstanbul Cup 2015) yarışacak sporculara başarılar dileyerek, "Şimdilerde elde edecekleri tecrübeler yakın vadede meyvelerini verecektir" dedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Yüzme Federasyonu'nun ikinci kez düzenlediği turnuva, İstanbul'un evsahipliğinde yarın başlayacak. Türk Milli Takımı'nın yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Sırbistan'ın mücadele edeceği turnuvada toplam 75 sporcu mücadele edecek. Ataköy Yüzme Havuzu'nda yapılacak turnuva, 1 Şubat Pazar günü sona erecek.

Turnuva öncesinde genç sporculara başarılar dileyen Bakan Kılıç, millilerin müsabakalara galibiyet hedefiyle çıkacaklarını belirtti. Turnuvanın, sporculara önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Kılıç, "Sporcu kardeşlerimizin şimdilerde elde edecekleri tecrübeler yakın vadede meyvelerini verecektir. Bu kapsamda uluslararası organizasyonlarında mücadele etmeleri, o atmosferi solumaları ve bayrağımızı temsil etmenin sorumluluğunu üstlenmeleri spor hayatlarına olumlu şekilde yansıyacaktır" ifadelerini kullandı. 

Milli sutopu sporcusu Aleyna Sert, turnuvaya bir yıl öncesinden çalışmaya başladıklarını ve antrenmanların müsabakalara olumlu bir şekilde yansıyacağına inandıklarını aktardı. Zorlu rakiplerle karşılaşacaklarını ve deneyim kazanmak için önemli bir turnuvaya çıkacaklarını söyleyen Sert, "Takım olarak turnuvaya hazırız. Her birimizin de ortak hedefi şampiyonluk" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı