Ulusal Kırkım Şampiyonası

Ulusal Kırkım Şampiyonası

Ankara Büyükşehir Belediyesince, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve makineli kırkımın yaygınlaşması amacıyla Türkiye'de ilk kez düzenlenen Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda birinciliği Gaziantep'ten Müslüm Yılmaz elde etti

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda, Gaziantep'ten katılan Müslüm Yılmaz birinci oldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye tarafından küçükbaş hayvancılığın gelişmesi ve makineli kırkımın yaygınlaşması amacıyla Türkiye genelinden besici ve kırkımcıların katılımıyla "Ulusal Kırkım Şampiyonası" düzenledi.

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığınca, Beypazarı Karagöl Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen şampiyonaya katılan yarışmacılar, birinci olabilmek için mücadele etti.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın müzik dinletisiyle başlayan şampiyonada daha sonra seğmenler sahneye çıkarak gösteri yaptı.

Dün yapılan elemelerde yarı finale kalan 12 yarışmacı, finalist olabilmek için ter döktü. Yarışma sonunda birincilik ödülünü Gaziantep'ten Müslüm Yalçın, ikinciliği Ankara'dan Yılmaz Genç ve üçüncülüğü ise Kırklareli'den Kadir Sarı aldı.

Kadınlar kategorisinde de ilk sırayı Karaman'dan katılan Gülşah Ün elde etti.

- Şampiyon kırkımcılar Yeni Zelanda'ya gidecek

Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda erkeklerde birinciye, kadınlarda da birinci, ikinci ve üçüncüye kırkım makinesi hediye edildi.

Şampiyonlar, 16-17 Şubat'ta Yeni Zelanda'da geleneksel olarak düzenlenen kırkım şampiyonasını izleme fırsatı da bulacak.

Dün başlayan şampiyonanın finaline, Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hasan Kılınç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :