Uludere raporuna sert tepki gösterdiler

Uludere raporuna sert tepki gösterdiler

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda çıkacak kararı bekleyen Uludere olayında yaşamını yitirenlerin aileleri Alt Komisyon raporunu eleştirdi.

Aileler, BDP Mersin milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısından önce Kürkçü, iki aileyi yanına alarak İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’ü ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kürkçü ve aileler basın toplantısının bulunduğu salona geldi. Burada kısa bir konuşma yapan Kürkçü, Uludere olayı ile ilgili olarak ailelere parti olarak haklarını nasıl koruduklarını anlattıklarını ifade etti. Kürkçü daha sonra sözü Uludere’den gelen Mercan Encü’ye bıraktı. Komsiyon Başkanı’nın kendilerine hazırlanan Alt Komisyon raporunu gösterdiğini belirten Encü, raporu kabul etmediklerini söyledi. Encü, “Raporun içinde bir şey yoktu. Çöpe atılacak rapor yazmışlar” dedi. Uludere’deki ailelerin sözcüsü Ferhat Encü ise, olayın üzerinden 455 gün geçtiğini, inceleme yapılmaya gelindiğinde umutlu olduğunu belirterek. “Ne yazık ki geldikleri gibi gittiler. Bu ağlamalar sadece timsah gözyaşlarıdır. O kadar böbürlendiğiniz 'one munite' dediğiniz İsrail’in çıkıp nasıl Türkiye’den özür dilediyse Başbakanın da çıkıp kendi vatandaşından özür dilemeli. Bize bu adaleti vermeyecekseniz biz kendimizi ötekileştireceğiz” diye konuştu.

RAPOR KABUL EDİLDİ

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Uludere Alt Komisyonu tarafından hazırlanan Uludere raporunu kabul etti. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, raporun, soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na da gönderileceğini bildirdi.

Etiketler :