Uludağ'ın buz tutan göllerinde yüzüyorlar

Uludağ'ın buz tutan göllerinde yüzüyorlar

Uludağ'ın buz tutan göllerinde yüzme geleneğini başlatan Bursalı dağcı İsmet Şentürk, doğa severlerle bir araya gelerek bu eşsiz deneyimi paylaşıyor.

Bursalı ünlü dağcı İsmet Şentürk, Uludağ'ın buz tutan göletlerinde yüzme geleneğini sürdürerek yeni bir akıma öncülük ediyor. Uludağ'ın zirvesinde ve eteklerinde buz tutan göletlere giren Şentürk, bu eşsiz deneyimin Bursa'nın tanıtımına katkı sağlayabileceğini vurguluyor.

Uludağ'ın buz tutan göllerinde yüzüyorlar

Hafta sonunu muhteşem doğa ve temiz hava eşliğinde kar üzerinde geçirmek isteyen kampçılar, Uludağ'ın eteklerinde bulunan gölet çevresine akın ediyor. Gönüllerince eğlenen kampçılar arasında 14 yaşındaki Utku Korkmaz ve 12 yaşındaki Egemen Yoldaş da yer alıyor. İsmet Şentürk'ün öncülüğünde donan göle girmek isteyen gençler, gerekli önlemler alındıktan sonra buzları kıran Şentürk ile birlikte buz tutan gölete dalıyorlar.

Uludağ'ın buz tutan göllerinde yüzüyorlar

Göletten çıkan gençlerden Utku Korkmaz, deneyimi "çok nefes kesici" olarak nitelendirirken, vücudunun uyuştuğunu ancak çok güzel bir deneyim olduğunu belirtiyor. Egemen Yoldaş ise her yerinin ısırılıyormuş gibi hissettiğini ifade ederek, bu deneyimi yaşamanın çok mutluluk verici olduğunu söylüyor ve herkesin bir kez denemesi gerektiğini vurguluyor.

Uludağ'ın buz tutan göllerinde yüzüyorlar

İsmet Şentürk, Uludağ'ın doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla bu etkinliği düzenlediğini ve buz tutan göletlerde yüzmenin sağlıklı bir eylem olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Bursa gibi bir yerde bu tür bir aktivitenin olmasının halk için büyük bir kazanç olduğunu dile getiriyor ve Batı Anadolu'da yaşanan bu mevsimsel olayın benzersiz bir deneyim sunabileceğini sözlerine ekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.